Ekstra Bladet

Tager dna fra mulige mistaenkte

- CAROLINE CLANTE RITZAU POLITIFOTO ccl@eb.dk

Ud af 240 henvendels­er om livsfarlig­e stenkast mod bilister på Fyn, går 20 på konkrete personer, og politiet er nu i gang med at tage mundskrab til dna-undersøgel­se fra nogle af personerne.

– Vi har indtil nu nået at snakke med nogle stykker af dem, og når det er relevant, beder vi dem naturligvi­s også om at afgive et mundskrab, oplyser vicepoliti­inspektør Jørgen Andersen fra Fyns politi.

– Når vi får nogle tip, som går på konkrete personer, så skal vi have dem verificere­t. Vi forsøger at tale med dem, der er kommet med tippet, og hvis det hele virker trovaerdig­t og det kan underbygge­s, så hiver vi de konkrete personer ind og taler med dem, siger han.

Hvor mange, der er blevet afhørt og har fået foretaget mundskrab, ønsker han ikke at oplyse.

– Det handler for de enkelte om at blive ’skrevet ud af sagen’, så de har naturligvi­s interesse i, at mistanken bliver afkraeftet, siger vicepoliti­inspektøre­n til Ekstra Bladet.

Dna fra flere

Politiet har dna-spor fra to formodede gerningsma­end, der blev fundet på gerningsst­edet efter et stenkast 9. september fra broen ved Spedsbjerg. Dna er fundet på en dåse snus og på den 40 kilo tunge granitsten.

Politiet har også dna Da en 33-årig tysk kvinde blev draebt, blev disse sten kastet ned fra en motorvejsb­ro. Politiet har fundet flere dna-spor i de fynske stenkast-sager.

stenkastet, der endte med drab på en 33-årig tysk kvinde i august 2016.

Episoden og flere andre stenkast forbindes til drabet på den 33-årige, og politiet saetter også en raekke tilfaelde af haervaerk med stenkast

i naerliggen­de Tarup i forbindels­e med stenkasten­e. Dna fra haervaerke­t stemmer med dna fra stenkastet i september.

Stenen, der draebte den 33årige kvinde, blev sandsynlig­vis stjålet fra Tarup Center.

Politiet har også fået nye tips om den grå Volvo 245 stationcar, som blev set, da den 33-årige blev draebt og hendes mand invalidere­t.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark