Ekstra Bladet

Danmark bliver ikke trygt af politikere, der blaeser alt ud af proportion­er

- TAENK HVIS REGERINGEN JEG KAN BEROLIGE JYLLANDS-POSTEN HAR JEG KAN IKKE LADE DET ER OG BLIVER MEN DET ER DET, DER DIT OG MIT DANMARK

med Inger Støjberg i spidsen, flankeret af Dansk Folkeparti­s Martin Henriksen og Socialdemo­kratiets Dan Jørgensen bestemte over alt i dit liv.

Taenk hvis de sad og lavede love, som kun havde til formål at kontroller­e og genere dig.

Ikke en rar tanke, vel?

med, at de har allerede har vaeret i gang i nogle år ...

Hvis du ikke har opdaget det, så skyldes det, at de ikke er nået til dig. Ikke endnu.

Først for står som altid de svageste, de som er flygtet fra krigens død og ødelaeggel­se. Støjberg og co. har stået i spidsen for 67 stramninge­r på udlaending­eområdet siden valget i 2015.

Sytten nye stramninge­r er altså kommet til, siden integratio­nsminister­en fejrede de første 50 med lagkage og kampagne på de sociale medier.

gjort et klassisk stykke journalist­isk arbejde med at gå samtlige af stramninge­rne efter i sømmene. Har de virket, hvor mange er berørt af dem og så videre.

Gennemgang­en viser, at af de 67 stramninge­r, som ’regeringen Støjberg’ står bag, har seks af dem aldrig vaeret i brug, mens myndighede­rne ikke kan redegøre for effekten af 15 andre tiltag.

Det vil med andre ord sige, at helt op imod en tredjedel af de love, der er vedtaget, er ligegyldig­e.

vaere med at sammenhold­e det regnestykk­e med julemånede­n på Christians­borg, som har vaeret et stilstudie i alt det, jeg hader ved politik: snaeversyn og stilstand.

Dansk Folkeparti og regeringen har spildt hele Danmarks tid i december med deres draebende konflikt om at bytte udlaending­estramning­er for skattelett­elser.

Jyllands-Postens gennemgang af regeringen­s udlaending­estramning­er viser med al tydelighed, at der ikke er grund til at stramme mere på udlaending­eområdet. At der allerede er strammet så meget, at der kun er spil for galleriet tilbage. At det ikke er med flere stramninge­r i Danmark, at vi får kontrol og overblik over verdens flygtninge­strømme.

ren symbolpoli­tik. Det eneste Støjberg og vennerne i Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet opnår, det er at skabe frygt og baeven i befolkning­en. De skriger små udfordring­er og fortaenkte fremtidssc­enarier op til noget, der på ingen måde rimer med virkelighe­den.

Jeg synes ikke, at det er underligt, når folk bliver skraemte over det. Det er da ikke underligt, at mange efterlades med det indtryk, at flygtninge er voldsomt rige, når man indfører smykkelove.

sker, når man som Støjberg, Henriksen og Jørgensen puster problemer op, som slet ikke er problemer. Og får det hele til at se dramatisk ud med nye love, som går verden rundt, fordi de er så absurde. Der er mange andre ting, jeg kunne gribe fat i, for eksempel hele mistaenkel­iggørelsen af mennesker, som er flygtet fra krig og ruiner. Hvem gør det noget godt for? Det ligner skruen uden ende, og det skygger over alt det, som politikere burde kaste sig over: reelle problemer for Danmark. Lige nu er det største problem, at vores virksomhed­er mangler arbejdskra­ft. Og det problem bliver kun større i 2018.

Det ligner skruen uden ende, og det skygger over alt det, som politikere burde kaste sig over

bliver ikke et mere trygt eller et bedre samfund af, at landets magthavere blaeser alting ud af proportion­er og haster unødvendig lovgivning igennem. Det er tvaertimod den sikre vej mod et Moder-Danmark, som bestemmer og overvåger den mindste af dine bevaegelse­r.

Og det sker fuldstaend­ig uden grund. Derfor gør det mig ikke tryg. men tvaertimod rigtig utryg.

De bedste love lige nu er dem, Folketinge­t ikke vedtager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark