Ekstra Bladet

INTET NYT ER DÅRLIGT NYT

Kun familien og de naermeste ved, hvordan det står til med Formel 1-legenden Michael Schumacher, der i årevis har vaeret afskåret fra omverdenen

-

til det naermeste hospital i Grenoble.

Der lå han i kunstig koma i seks måneder – helt frem til 16. juni 2014. Den tyske stjerne blev derefter flyttet til universite­tshospital­et i Lausanne, og 9. september samme år blev han flyttet til familiens gård ved Genéve-søen i Schweiz, hvor han får behandling. for eksempel, at udgifterne til hans behandling allerede dengang havde oversteget 100 millioner kroner. Men intet er blevet bekraeftet af familien eller andre taet på Michael Schumacher.

VG har talt med en person, der har besøgt Schumacher i Schweiz. Han ønsker at vaere anonym og beder om forståelse for, at familien ikke ønsker, at noget skal ud.

Åbenhed ville gavne

– Jeg synes, at familien er i sin fulde ret til at holde det hemmeligt, men personligt forstår jeg det ikke, siger Atle Gulbrandse­n.

– Så kommer der en masse spekulatio­ner og falske nyheder om Schumacher­s tilstand. Hvorfor ikke arrangere en årlig pressekonf­erence, hvor man kan vaere aerlig om tilstanden? Og så bede om fred i et år fremover.

– Så havde alle de millioner af Schumacher-fans verden over fået noget informatio­n og havde sluppet for at leve i uvished, konstatere­r Viasat-kommentato­ren.

Den holdning deler Atle Gulbrandse­n med Jason Watt, Ekstra Bladets Formel 1-ekspert:

– Jeg kan sagtens forstå, at familien føler trang til at beskytte ham – isaer i starten med alt den virak, der var.

– Men omvendt mener jeg, at hvis de ønsker at få lov til at vaere i fred, så havde lidt mere åbenhed nok gavnet. Et par statusopda­teringer i ny og nae havde nok givet familien meget mere fred, konstatere­r han.

– Jeg er godt klar over, det sikkert ikke ville vaere opløftende nyt. Men når tingene er, som de nu engang er, så er der ingen grund til at skamme sig eller gemme sig på den måde, mener Jason Watt, og Thomas Schie, tidligere formel-kører og ekspertkom­mentator på Viasat, er enig:

– Jeg tror, at familien havde vaeret bedst tjent med at fortaelle noget. De fleste tror, at tilstanden ikke er god, så laenge der ikke kommer noget officielt ud. Jeg synes, at omverdenen fortjener at få noget at vide. Nu bliver det bare ren spekulatio­n. Det kunne de saette end stopper for, hvis de kom ud med nogle informatio­ner. Men vi har respekt for, at de har valgt deres linje, siger han.

Fans vil vide besked

Havde han gjort store fremskridt, antager jeg, at vi havde hørt om det Jeg synes, at familien er i sin fulde ret til at holde det hemmeligt, men personligt forstår jeg det ikke

Jason Watt har respekt for familiens beslutning, men han mener stadig, at det eneste rigtige ville vaere at komme med en status-opdatering:

– Schumacher er en verdensber­ømt person. Og fra den ene dag til den anden lukkede familien helt ned. Det lyder måske barskt, men man må betale prisen og i stedet vaere åben omkring tingene, når det ikke går så godt.

– Nu er der så meget fokus på den mand, så jeg kan ikke se, at nogle officielle opdatering­er ville gøre skade. For en verdensber­ømt person må det siges at vaere prisen, man må betale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark