Ekstra Bladet

Mine børn skal ikke begrave mig om to år

-

– Jeg vil ikke have, at min mand og mine børn skal begrave mig om to år, fordi jeg er død af lungekraef­t.

Annika Floutrup fra Thisted startede med at ryge, da hun var 14. Hun har røget i 26-27 år og er i dag 41. Hun har valgt at stoppe med smøgerne af helbredsma­essige årsager. Hun har to børn på syv og ti år.

– Jeg har røget cirka 15-20 cigaretter om dagen. Jeg er begyndt at hoste noget, og det har stået på i en lang periode, så jeg tog til laege, fordi jeg begyndte at blive lidt bekymret, siger Annika Floutrup.

Virker fantastisk

Her fik hun at vide, at det var hendes slimhinder, der var irriterede, og at det var rygning, der var årsagen.

– Det vidste jeg jo også godt. Ellers fejlede jeg ikke noget alvorligt, og jeg taenkte, at det ville jeg heller ikke komme til.

Hun lagde smøgerne på hylden 28. november, og så har hun taget Champix-piller, som hun fik ordineret af laegen. Da Ekstra Bladet kontaktede hende to uger efter, holdt hun stadig sit rygestop.

– De virker fantastisk. Man skal tage en om morgenen og en om aftenen. De anbefaler, at man gør det i tre måneder. Og herefter skal man gerne stoppe, siger Annika Floutrup.

Hun kan godt stadig maerke, at hun har lyst til at ryge, når hun lige har spist aftensmad, men så traekker hun lige vejret dybt en gang eller to.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Annika Floutrup fra Thisted røg 15-20 cigaretter om dagen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Annika Floutrup fra Thisted røg 15-20 cigaretter om dagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark