Ekstra Bladet

Jackie i det røde felt: Minestryge­r-Magnussen

-

Talent raekker kun et stykke, så til et løb satte Jackie Stewart sin danske racerkører foran computeren og bad ham studere telemetrie­n fra Rubens Barrichell­o. Kliklyde strømmer fra lokalet, da teamejeren vender tilbage. Han bliver glad. Endelig er knaegten seriøs …

For så at tage Jan Magnussen i at spille minestryge­r!

F1-legenden holder stadig hof med den historie, og den blev genfortalt på BBC så sent som i den forgangne saeson.

– Den er delvis sand, men ikke som Jackie fortaeller den. Min ingeniør var så datafikser­et, så det var lynhurtigt for ham at forklare, at det er der, der og der, at du mangler i forhold til Barrichell­o. Så da Jackie kommer tilbage. Ja, jeg sidder og spiller minestryge­r, men jeg har lavet mine ting! Det var Jackie sgu ligeglad med, fortaeller Jan Magnussen.

– Sådan var han. Hvis han først fik noget ind i hovedet, var det sandheden. På Nürbürgrin­g i 1997 lå jeg til en podieplads, da en traek-aksel knaekker under pitstop. Under traening eksplodere­de en motor henover målstregen, hvor den låste baghjulene og skred over til vaeggen. Der gik ild i den, og jeg løber fra den.

– Vi skiftede motor, men det er den samme traekaksel, og den har vaeret vredet den forkerte vej, så baghjulene låser. Da jeg slipper koblingen under sidste pitstop, siger det gong, og den knaekker.

– Det ser Jackie, som om jeg har smadret bilen med koblingen. Han skaeldte mig ud for åben skaerm; hvordan jeg var et dyr, der havde ødelagt et podie. Da vi kom tilbage, hvor de sagde, at det ikke var Jans skyld, men traekaksle­ns, kom undskyldni­ngen ikke. Det var bare nå, okay, og så var han videre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark