Ekstra Bladet

TIP TIL IRAKERNE: SVERIGES-FIDUSEN

- DET FORLYDER MEN TIL DE IRAKERE , NÅR IRAKERNE

har fuld kontrol over graensen mellem Irak og Syrien. Derfor erklaerer jeg krigen mod Islamisk Stat for slut.’

Det meddelte den irakiske premiermin­ister Haider al-Abadi 9. december.

I en erklaering tilføjede Iraks vaebnede styrker, at ’Irak er fuldstaend­ig befriet for Islamisk Stat’.

vidunderli­gt nyt for de titusindvi­s af irakere, der opholder sig i Danmark, herunder de 4491, der søge asyl her i 2016. Utålmodige har de ventet på denne situation. Endelig kan de nu vende hjem og hjaelpe til med at opbygge deres gamle land under fredelige forhold.

imidlertid, at en del irakere har vaennet sig så meget til danske forhold, at de har svaert ved at løsrive sig. Svaret til dem må vaere, at man kun kan vaere flygtning i Danmark, så laenge det er farligt at vende hjem.

der insisterer på en fortsat skandinavi­sk tilvaerels­e, har Slyngelstu­en et godt tip. Vi kalder det Sveriges-fidusen.

Det består i, at irakerne simpelt hen skal søge til Sverige. I al stilhed har svenskerne nemlig sløjfet personkont­rollen i Kastrup, så enhver kan tage toget til Malmø. Man skal bare sørge for ikke at blive snuppet af dansk politis stikprøvek­ontrol.

ankommer til Malmø, skal de blot henvise til den svenske statsminis­ter, Stefan Löfvens, udtalelser om, at der er ’god p lad stilflere menneskeri Sverige ’. Denne socialdemo­kratiske ha eders mand løber selvsag tikke fra sit ord.

På den måde får irakerne i Danmark mulighed for at lade op, inden de kaster sig ud idet store, hjemlige genopbygni­ngs arbejde.

 ?? FOTO: AP ?? Svenske Stefan Löfven har god plads.
FOTO: AP Svenske Stefan Löfven har god plads.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark