Ekstra Bladet

Kiloene raslede af mig

Ebru Bendix mere end halverede sin vaegt fra 149 kilo til 68

- – Hvorfor valgte du Dukan-kuren? – Hvad har vaeret det svaereste? PRIVATFOTO – Kan alle gøre det? Økonomisk:

– Jeg havde noget familie, der havde vaeret på den, så jeg taenkte, at det ville jeg også gøre. Men jeg var bekymret for alt det kød. Jeg tog også til laegen for at få taget blodprøver og for at se, om min krop var sund nok til at kunne klare den.

– Alle de proteiner, man skal spise, kan vaere traettende i laengden. Og så skal man spise havreklid, men jeg kan simpelt hen ikke få det ned mere. Det var mere hårdt, end det var svaert, for selve kosten er let at saette sig ind i.

– Hvad er det bedste ved kuren?

– Den er effektiv. Kiloene raslede af mig. Du må ikke vaere sulten, og det har jeg ikke vaeret på noget tidspunkt. Jeg ville gerne have et sundt forhold til mad, og det har jeg laert.

– Hvordan så en typisk dag ud for dig på Dukan-kuren?

– Det kunne vaere to aeg om morgenen og en Dukan-bolle, der indeholder havreklid. Til frokost spiste jeg måske tunmousse. Til aftensmad kunne det typisk vaere bønner med kødsovs eller ovnbagte grøntsager med en bøf.

Efter fem måneder begyndte Ebru Bendix at spise mere normalt igen, men det var svaert for hende psykisk at spise ting som pasta og kartofler. Hun spiser det i dag meget sjaeldent, fordi hun er blevet vant til, at det er forbudt.

– Hvad skal man vaere forberedt på?

– At spise meget kød. Og så er kuren god, hvis mad generelt ikke betyder saerlig meget i ens hverdag – hvis man bare spiser for at blive maet.

– Ellers gaelder det i hvert fald om at vaere kreativ, fordi der er så mange fødevarer, der er udelukket på kuren.

– Hvordan fungerede den i forhold til dit sociale liv?

– Den er svaer. I forhold til det sociale liv var det madpakke. Hvis jeg skulle besøge nogen, der gerne ville støtte mig, så var det kun kød og grøntsager. Jeg havde ikke saerlig meget socialt liv, jeg turde ikke, så jeg holdt mig faktisk meget for mig selv de første par måneder.

Jeg vil sige, at det handler meget om mindset. Man skal virkelig vaere indstillet på det, svarer Ebru Bendix.

Ebru Bendix’ budget steg kun en smule, da hun startede på kuren. Men man skal vaere forberedt på at bruge mange penge på kød.

I forhold til det sociale liv var det madpakke

26-årige Ebru Bendix har lavet en kollage over sit forløb på Dukan-kuren, hvor hun har tabt hele 81 kilo.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark