Ekstra Bladet

KOLLEGAERN­E: HAN VAR EN AF DE STØRSTE

En gaev gut Bragte grundrocke­n til Danmark

-

Nyheden om Teddy Edelmanns død vaekker stor sorg blandt hans kollegaer i musikbranc­hen.

–Teddy har haft nogle fantastisk­e hit. Jeg tror, naesten alle i Danmark mellem fem og 90 år kan synge med på ’Himmelhund­en’, siger Keld Heick, der sang sammen med Teddy Edelmann ved Top Charlie for seks-syv år siden.

– Han var syg allerede på det tidspunkt, men han klarede sig igennem, og folk jublede. Det gjorde ham glad. Hans specielle dybe stemme var meget markant. Det er en stor personligh­ed, der er gået tabt, siger Teddy Edelmanns død kommer ikke bag på Johnny Reimar: – Når man når min alder, ser man alt for tit, at ens kollegaer forsvinder. Jeg kan dårligt taelle dem, der er gået bort efterhånde­n. Teddy var lidt hård ved sig selv, og han har vaeret syg i mange år. Men det er jo rigtig trist, at han ikke er her mere, siger Johnny Reimar og fortsaette­r:

– Han var en gaev gut og en frisk fyr, der ikke stod tilbage for noget. Han havde en stor karriere, og man kan drage parallelle­r til Peter Belli og John Mogensen, for Johnny Reimar er ked af at have mistet endnu en kollega.

han havde mange store hits, men han havde også perioder, hvor det stod stille. – Det er en af de helt store i dansk rockhistor­ie, der er gået bort, lyder det fra Jørgen de Mylius, der utallige gange har vendt plader med Teddy Edelmann i radioen.

– Han var en stor stemme i rock-basen. Man kan sige, at Teddy bragte grundrocke­n til Danmark i 50’erne, men han prøvede alle mulige genrer og hørte aldrig noget dårligt for det. Jeg kan huske, han spurgte mig, om jeg mente, at det ville skade hans omdømme, hvis han Jørgen de Mylius hylder Teddy Edelmann for hans alsidighed. stillede op i Melodi Grand Prix. Mit svar var, at intet kunne skade hans karriere, fortaeller Jørgen de Mylius.

 ?? FOTO: JAN UNGER ?? Keld Heick er bedrøvet over kollegaens død.
FOTO: JAN UNGER Keld Heick er bedrøvet over kollegaens død.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark