Ekstra Bladet

POUL MADSEN OM TALEN: Nyrestød til DF

Statsminis­teren satte fokus på de omstridte forhold for udlaending­e, som regeringen nu skal forhandle med DF om. Støttepart­iet er slet ikke imponeret

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN Laes også lederen på bagsiden kbl@eb.dk

Udlaending­e er velkomne, hvis de tager Danmark til sig.

Sådan lød den direkte melding til landets flygtninge og indvandrer­e fra statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) i nytårstale­n, der saerligt kredsede om udlaending­espørgsmål­et.

– I aften vil jeg sige til alle jer med udenlandsk baggrund, der med vilje, mod og hårdt arbejde har taget Danmark til sig: I er velkomne. I gør det godt. Bliv ved med det!, sagde Lars Løkke.

Statsminis­teren talte saerligt om de krigsflygt­ninge, som regeringen og Dansk Folkeparti har set naermere på i den seneste tids forhandlin­ger, og som fortsaette­r i det nye år.

– Vi skal have krigsflygt­ninge hjem igen. Så snart forholdene tillader det, sagde statsminis­teren.

Elastik i metermål

Dansk Folkeparti vil tvinge krigsflygt­ninge hjem, og derfor mener gruppeform­and Peter Skaarup, at statsminis­teren oversaelge­r budskabet.

– Det er at saelge elastik i metermål. Dem, der er kommet til Danmark som krigsflygt­ninge, de vender jo ikke hjem, medmindre vi tvinger dem, siger han.

DF ser et problem i flygtninge­nes arbejde under et midlertidi­gt ophold, da det i øjeblikket gør det svaerere at sende dem tilbage, når der igen er fred i hjemlandet.

Statsminis­teren sagde intet om muligheden for at arbejde på en midlertidi­g opholdstil­ladelse. De flygtninge, som skal blive i Danmark, skal til gengaeld arbejde ifølge Løkke.

– Og de mennesker med udenlandsk baggrund, der skal blive varigt her i landet, de skal selvfølgel­ig tage ansvar og bidrage. Det gør langt de fleste, lød det fra statsminis­teren.

Det handler om religion

Statsminis­teren understreg­ede også, at snakken om udlaending­e ikke handlede om ’hudfarve og religion’. Det handler om at vaelge Danmark til ifølge Lars Løkke, men der er DF ikke helt enige.

– I Danmark og Europa er islamisme et kaempe problem, og det er jo religion, om man så kan lide det eller ej, siger Peter Skaarup.

Der er brug for en ’fast udlaending­epolitik’ ifølge statsminis­teren, der ser indvandrin­gen som årsag til, at ’ligevaerd, frisind og tolerance taber terraen’.

Derfor vil han saette ind over for parallelsa­mfund – men heller ikke her er støttepart­iet imponeret.

– Der mangler handling og redskaber bag de rigtige emner, som han tager op. Når han snakker parallelsa­mfund og ghettoer, så det er lidt tom snak, men det skal vi nok hjaelpe ham med, siger Peter Skaarup.

De mennesker med udenlandsk baggrund, der skal blive varigt her i landet, de skal selvfølgel­ig tage ansvar og bidrage

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ?? – Hvis flere forsørger sig selv, så letter vi presset på velfaerden. Og vi har god brug for pengene. Til tryg aeldreplej­e. Bedre kraeftbeha­ndling. Mere forskning. Bedre infrastruk­tur, fastslog statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen blandt andet i sin...
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN – Hvis flere forsørger sig selv, så letter vi presset på velfaerden. Og vi har god brug for pengene. Til tryg aeldreplej­e. Bedre kraeftbeha­ndling. Mere forskning. Bedre infrastruk­tur, fastslog statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen blandt andet i sin...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark