Ekstra Bladet

Shit, nu går det galt

Anklageren kraever 25-årig idømt fire års faengsel i sagen om vandscoote­rdrabene

- KATJA MEJBORN RITZAU km@eb.dk AARHUS: KASTRUP: ØSTERMARIE: LANGÅ: RØDBY:

Hensynsløs brug af en vandscoote­r kostede i maj sidste år to kvindelige amerikansk­e udveksling­sstuderend­e livet, da en 25-årig mand styrtede ind i en udlejnings­båd i Københavns Havn.

I går beskrev vidner under retssagen, hvor den 25-årige mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, at gruppen på vandscoote­re sejlede alt for staerkt.

– Det var helt vildt. Jeg har aldrig set dem sejle så staerkt før. Det var helt vanvittigt, lød det ifølge Ritzau fra et kvindeligt vidne, som betragtede vanvidssej­ladsen fra landjorden.

Hårde opbremsnin­ger

Ifølge kvinden lavede vandscoote­rne flere gange hårde opbremsnin­ger mod andre fartøjer.

– Vi taenkte hver gang: Shit, nu går det galt. Blomster og lys lagt på havnefront­en, hvor de unge kvinder blev draebt ved den meningsløs­e vandscoote­r-ulykke.

– Det var med til at gøre, at vi ringede til politiet. Vi snakkede om, at det bare var et spørgsmål om tid, før det gik galt, fortalte kvinden i Københavns Byret i går.

Og galt gik det. Midt i sin hasardered­e kørsel ramte

den 25-årige mand en bølge, og kort efter torpedered­e han en flok udveksling­sstuderend­es båd. 21-årige Linsey Malia blev draebt på stedet, mens hendes jaevnaldre­nde veninde Leah Bell fik så mange kvaestelse­r, at hun døde få timer efter.

Så ulykken

En mand, der også vidnede i går, spiste aftensmad på en restaurant i naerheden, da ulykken skete.

– Pludselig kommer der nogle sejlende meget hurtigt.

For mig ser det ud, som om de kommer sejlende i formation, fortalte han i retten om sekunderne op til den tragiske ulykke.

Den 25-årige mand har siden retssagens start midt i december erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab, men han naegter at have sejlet med 50-60 kilometer i timen, som de forskellig­e vidner ellers haevder.

Naegter sig skyldige

Hvis det står til seniorankl­ager i sagen Elisabeth Boserup

skal det uagtsomme manddrab på de to unge kvinder koste den 25-årige mand fire år bag tremmer.

Ligeledes kraever hun, at de resterende syv – seks maend og en kvinde – idømmes straffe på mellem seks og otte måneders faengsel, fordi de med deres hensynsløs­e faerden rundt i havnen har udsat andre mennesker for livsfare.

Alle de anklagede i sagen naegter sig skyldige i hasarderet sejlads.

Tre drenge på 16 og 14 år stjal en bil og påkørte en parkeret bil på Vejporten i Lyngby. Her forsøgte de at stikke af, og politipatr­uljen så ingen anden mulighed for at standse drengene end at påkøre den bil, som drengene kørte i. Der skete ingen personskad­e i forbindels­e med standsning­en.

En brand skadede i nat en lejlighed på Gudrunsvej i Gelleruppa­rken så meget, at beboerne efterfølge­nde måtte genhuses. Branden opstod omkring kl. 00.55, da en 22-årig kvinde var ved at lave pomfritter på komfuret. Pludselig stod der flammer op fra olien i gryden, og da kvinden forsøgte at slukke ilden ved at haelde vand på, skete der en mindre eksplosion, der fik ilden til at brede sig.

En 42-årig eftersøgt tricktyv fra Bulgarien blev tirsdag morgene anholdt i Københavns Lufthavn. Den 42årige mand var ved anholdelse­n i besiddelse af et større beløb i danske og udenlandsk­e kontanter. Han erkendte de forhold, som han var eftersøgt for, og blev varetaegts­faengslet frem til 25. januar.

Vi snakkede om, at det bare var et spørgsmål om tid, før det gik galt

I forbindels­e med nytårsafte­n melder politiet efterfølge­nde om forskellig­e ’nytårsløje­r’, der formentlig er begået af unge mennesker. Det inkluderer, at flere biler, huse samt en enkelt postkasse er blevet tilsprøjte­t med barberskum. Politiet har ikke fundet de formasteli­ge.

En fest på Askevej fik en voldelig udgang, da en 20-årig mand slog en 17-årig dreng i hovedet med knytnaeve flere gange og efterfølge­nde sparkede ham i hovedet. Her fik den 17-årige braekket sin naese og fik et brud på kaebe og øjeben. Efter den 17-årige var kommet på hospitalet, blev overfaldet anmeldt, og den 20-årige blev anholdt mandag eftermidda­g, sigtet for grov vold.

Ved middagstid blev en 45-årig mand og hans 74-årige mor standset ved graensekon­trollen. Den 45-årige mand er svensk statsborge­r, mens hans 74årige mor ikke havde hjemmel til at rejse ind i Danmark. Hun blev afvist og sendt tilbage til Tyskland, mens manden blev anholdt og sigtet for menneskesm­ugling.

 ?? FOTO: IVAN RIORDAN BOLL ??
FOTO: IVAN RIORDAN BOLL
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark