Ekstra Bladet

Gift for dagbladene Jeg savner mit dejlige Danmark

- Lars M. Tjellesen Østermarie, Bornholm Bashy Quraishy, Frederiksb­erg

Medieforli­get er på trapperne, og hvis man skal tro på, hvad der står i netop medierne, ønsker Venstre at hente 400 millioner kroner fra DR og 100 millioner kroner fra støtten til dagbladene.

Her begår man efter min mening en meget stor fejl. Man bør nemlig gøre det stik modsatte og tilføre dagbladene 100 millioner kroner, for de er i den grad bevarelses­vaerdige og vigtige i et moderne og fornuftigt samfund.

At tage 100 millioner kroner herfra er at laegge gift ud og slå først de mest sårbare ihjel – for senere at draebe alle trykte medier et efter et. Tag i stedet 600 millioner kroner fra DR – her er så rigeligt at tage af. Først tak til Sofie Carsten Nielsen og Ekstra Bladet for (29.12.) at bringe hendes udmaerkede indlaeg. Indlaegget­s indhold minder mig om det dejlige Danmark, jeg savner nu om dage. Et samfund, som var et åbent foregangsl­and for menneskere­ttigheder og en eksemplari­sk model for aegte demokrati. I de sidste 30 år, hvor jeg har vaeret involveret i at forsvare etniske og religiøse minoritete­rs rettighede­r, har jeg ved internatio­nale konference­r fået det samme spørgsmål igen og igen: Hr. Quraishy, hvad sker der i Deres hjemland, Danmark? Det spørgsmål kan jeg ikke besvare. Det er uheldigt, at vi som nation er havnet i den situation, at vi naegter at modtage forfulgte FNflygtnin­ge fra flygtninge­lejre, hvor muslimske asylsøgere konvertere­r til kristendom for lettere at opnå asyl, hvor integratio­nsminister­en fejrer stramninge­r på udlaending­eområdet med en saerlig lagkage, og landets naeststørs­te politiske parti, DF, forlanger nye stramninge­r hver sjette måned. Stramninge­r, som er på kant med konvention­erne og dertil latterlige. Det ligner skruen uden ende, som Sofie Carsten Nielsen skriver.

 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP ??
FOTO: THOMAS SJØRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark