Ekstra Bladet

VERDENSMES­TERENS VILDE ÅR:

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Karrieren har taget fart i et voldsomt tempo for den nykårede verdensmes­ter i dart, Rob Cross.

Da VM-turneringe­n blev spillet for et år siden, var 27årige Cross end ikke profession­el dartspille­r. Han tjente til dagen og vejen som elektriker, og dart-praemiepen­ge var langtfra noget, han kunne leve af.

Vandt over legenden

Adam Stephenson har på Twitter delt et billede af Rob Cross, der for et år siden vandt en dartturner­ing og dermed kunne dele en sum på 14 pund, svarende til 120 danske kroner, med sin makker.

Mandag kunne Rob Cross saette, hvad der svarer til, 3,35 millioner kroner ind på sin konto efter sejren over legenden Phil Taylor i PDC’s VM-finale.

Fra første sekund smadrede den tidligere elektriker sin 30 år aeldre modstander med trippler i massevis, og Phil Taylor virkede naermest rystet over Cross’ helt uhørt høje niveau.

Kampen sluttede med de stensikre cifre 7-2 efter en fantastisk sidste lukning af Rob Cross.

VM-debutanten Rob Cross viste efter sejren stor respekt for Phil Taylor, som for laengst har bebudet, at turneringe­n i London ville blive hans sidste.

Rob Cross lod nemlig Taylor, der har 16 VM-titler på cv’et, løfte trofaeet en sidste gang.

– Jeg har det fantastisk, men det her var Phils sidste år, og det handler om hans farvel. Derfor lod jeg ham løfte trofaeet. Allerede for 15 år siden var det min drøm at spille mod ham, og nu lykkedes det. Jeg blev født i 1990, da han vandt sin første titel, lød det fra Rob Cross efter sejren. For et år siden spillede Rob Cross kun på de lokale pubber.

 ?? FOTO: AP ?? Den nykårede verdensmes­ter Rob Cross har sandsynlig­vis en meget glad bankmand, efter der er kommet 3,35 millioner kroner ind på kontoen.
FOTO: AP Den nykårede verdensmes­ter Rob Cross har sandsynlig­vis en meget glad bankmand, efter der er kommet 3,35 millioner kroner ind på kontoen.
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark