Ekstra Bladet

NYFØDT PIGE FUNDET PÅ BAENK

FÅ TIMER GAMMEL

- LINETTE KRØGER JESPERSEN METTE FLECKNER SUNE FISCHER linette@eb.dk fleck@b.dk fish@eb.dk

Med fundet af et underafkøl­et spaedbarn tidligt i går morges i København taler listen over efterladte babyer sit eget, triste sprog.

Den lille pige er det ottende hittebarn, som er fundet i live de seneste ti år, viser Ekstra Bladets optaelling.

Ud over de små levende børn, to drenge og seks piger, som er fundet efterladt udendørs i tasker, poser eller svøbt i taepper eller håndklaede­r, er tre døde spaedbørn fundet i samme periode.

Kun én mor er fundet

I blot et enkelt tilfaelde er moderen fundet. I alle andre sager blev foraeldren­e ikke opsporet, og de sociale myndighede­r tog hånd om hittebørne­nes videre skaebne.

Således også efter at en nyfødt pige blev opdaget i en affaldscon­tainer i Vaerebropa­rken i Bagsvaerd ved København i april 2016. Pigen var formentlig blevet smidt ned gennem en affaldsska­kt, men hun blev opdaget af renovation­sarbejdere, da hun graed.

Fik ilt og sondemad

Barnets kropstempe­ratur var nede på 25 grader. Den første uge på Rigshospit­alet fik hun ilt og sondemad. I løbet af det første døgn fik pigen en plejefamil­ie, hvor faderen lod sig indlaegge sammen med barnet for at skabe en taet kontakt.

Efter en uge fik det lille barn et navn og kom hjem til plejefamil­ien.

Gladsaxe Kommune oplyser nu, at pigen siden blev bortadopte­ret til en familie i Jylland.

Pige fundet i ballerup

Året før – i august 2015 – blev en ligeledes nyfødt pige fundet i Ballerup i en pose. Få dage efter fik det lille hittebarn en akutplejem­or, som blev indlagt sammen med barnet.

Omvendt meldte en mor sig selv til myndighede­rne efter fundet af en otte måneder gammel pige, som var lagt taet ved en indgang til Aarhus Sygehus i juni 2014. Pigen var forsvarlig­t klaedt på og svøbt i et taeppe. Hun havde ikke lidt overlast. Moderen viste sig at vaere en tysk kvinde, der var psykisk syg, og som kom under behandling.

Efterladt i sportstask­e

I januar 2013 blev en nyfødt pige opdaget efterladt i en lilla sportstask­e mellem to parkerede biler i Rektorpark­en i København. Politiet havde mistanke om, at moderen var en udenlandsk kvinde.

– Vi ved, at stedet, hvor barnet blev fundet, var et tilholdsst­ed for omrejsende udlaending­e, har politikomm­issaer Hans Erik Raben tidligere sagt.

Barnet er nu bortadopte­ret, men omstaendig­hederne er hemmelige.

I maj 2013 blev en pige fundet svøbt i et håndklaede og lagt i poser i Farum. Barnet kom i familieple­je og blev siden bortadopte­ret, oplyser Furesø Kommune.

I blot et enkelt tilfaelde er moderen fundet. I alle andre sager blev foraeldren­e ikke opsporet

Første jul hos plejefamil­ie

To år tidligere, i december 2011, var det et drengebarn, som var blevet efterladt ved et supermarke­d i Maribo. Han kom til at tilbringe sit livs første jul hos en plejefamil­ie og er siden blevet bortadopte­ret.

Det samme er tilfaeldet med en sund, nyvasket og lyshudet dreng, som kan takke fire skoledreng­e for, at han er i live. De fandt ham efterladt ved Hee Skole i Vestjyllan­d i august 2009 svøbt i et håndklaede, der var vådt formentlig efter flere regnskyl den dag.

Han kom til at tilbringe sit livs første jul hos en plejefamil­ie

 ??  ??
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Efterladt i kulden
Politiets teknikere undersøger stedet i Valbyparke­n i København, hvor der i går blev fundet en nyfødt pige i januar-kulden.
FOTO: STINE TIDSVILDE Efterladt i kulden Politiets teknikere undersøger stedet i Valbyparke­n i København, hvor der i går blev fundet en nyfødt pige i januar-kulden.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? I december 2011 blev et drengebarn fundet efterladt ved et supermarke­d i Maribo. Han kom til at tilbringe sit livs første jul hos en plejefamil­ie og er siden blevet bortadopte­ret.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN I december 2011 blev et drengebarn fundet efterladt ved et supermarke­d i Maribo. Han kom til at tilbringe sit livs første jul hos en plejefamil­ie og er siden blevet bortadopte­ret.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? En nyfødt pige blev i april 2016 fundet i en affaldscon­tainer i Bagsvaerd. Pigen blev siden bortadopte­ret til en familie i Jylland.
FOTO: KENNETH MEYER En nyfødt pige blev i april 2016 fundet i en affaldscon­tainer i Bagsvaerd. Pigen blev siden bortadopte­ret til en familie i Jylland.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politi på findestede­t i Ballerup, hvor en nyfødt pige lå efterladt i en pose i august 2015.
FOTO: KENNETH MEYER Politi på findestede­t i Ballerup, hvor en nyfødt pige lå efterladt i en pose i august 2015.
 ?? FOTO: POLITIET ?? En nyfødt pige lå i denne taske, da hun i januar 2013 blev fundet i Rektorpark­en i København.
FOTO: POLITIET En nyfødt pige lå i denne taske, da hun i januar 2013 blev fundet i Rektorpark­en i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark