Ekstra Bladet

De skal ikke få mig endnu

SVAEKKET AF KRAEFT: Kim Larsen aflyser koncerter, men regner med at vaere klar til sommer, lyder det fra manager

- NICK STURM PERNILLE CHRISTENSE­N nick@eb.dk; pc@eb.dk

Kim Larsen bliver kaldt landets nationalsk­jald, og han er om nogen en folkelig musiker.

Med sin faengende lyrik og ørehaengen­de melodier har han indtaget en sikker plads i danskernes hjerter. Selv om det er på en ulykkelig baggrund, tager han nu – i en alder af 72 år – atter del i det folkelige faellesska­b.

Han er blevet ramt af prostakrae­ft.

Det meddelte hans manager, Jørn Jeppesen, i går på Kim Larsen & Kjukkens Facebook-profil, hvorfra det også blev fortalt, at Lune Larsen allerede er i behandling.

Ad helvede til

Kraeftsygd­ommen tager hårdt på Kim Larsen, fastslår Jørn Jeppesen, der også er guitarist i Kim Larsen & Kjukken.

– Lige nu har han det følelsesma­essigt ad helvede til, men han er allerede i gang med sin behandling, og laegerne har gode forventnin­ger til, at han nok skal komme sig, siger manageren.

– For bandet har det vaeret en sindssyg juletid. Vi gik rundt og så, hvor hårdt det tog på ham. Han ville så gerne spille, men kraefterne er der bare ikke lige nu. Det er en lortesitua­tion. Kraeft er en lortesygdo­m, siger Jørn Jeppesen.

Ikke desto mindre er Kim Larsen ved godt mod, forlyder det.

– Men han er sgu også sej! Selv om humøret svinger, er han cool og sej. Hans reaktion var, at ’de skal ikke få mig endnu’, tilføjer han.

Undskyld!

Mens Kim Larsen forventes at blive rask og fri for kraeften igen, har sygdommen allerede taget livet af Kim Larsen & Kjukkens kommende vinterturn­é, der taeller 24 udsolgte koncerter i januar, februar og marts.

Vinterturn­éen var planlagt til at begynde om en uge med tre koncerter i Amager Bio

Kim Larsen beklager personligt, at han og bandet må aflyse vinterturn­éen.

– Jeg undskylder mange gange over for både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at vaere klar til sommer, siger Kim Larsen.

Dermed forventes det, at de 26 planlagte sommerkonc­erter bliver gennemført.

Lige nu har han det følelsesma­essigt ad helvede til, men han er allerede i gang med sin behandling Jeg undskylder mange gange over for både publikum og arrangører

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Axel Petersen arbejder efter 50 år i forsikring­sbranchen frivilligt som landsforma­nd i Prostatakr­aeftforeni­ngen (Propa), hvor man forsøger at sikre den bedste behandling og støtte til prostatakr­aeft-patienter.
FOTO: LINDA JOHANSEN Axel Petersen arbejder efter 50 år i forsikring­sbranchen frivilligt som landsforma­nd i Prostatakr­aeftforeni­ngen (Propa), hvor man forsøger at sikre den bedste behandling og støtte til prostatakr­aeft-patienter.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark