Ekstra Bladet

DENNIS KNUDSENS LAE

Kendis-frisøren har for høje levertal, for højt kolesterol­tal og for højt blodtryk, så nu skal livet laegges om – endnu en gang

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk PRIVATFOTO

Midaldrend­e maends svøbe er vin, mad og en time på øjet – eller som de kendtes stylist Dennis Knudsen siger: ’Vi drikker for meget, spiser for fedt og rører os for lidt.’

Den nu 54-årige Knudsen har prøvet det hele før, for han elsker en god middag – gerne med lidt flirt, champagne, rødvin og øl – og han får i lange perioder ikke taget sig sammen til at motionere.

– Så sidder der ’pludselig’ ti eller nogle gange 15 kilo lige midtpå, og så kan man ikke vaere i sit tøj. Det er irriterend­e. Hertil kommer, at det jo heller ikke er sundt.

– Jeg har hang til en festlig livsstil, så derfor har jeg en god ven, der er laege, som holder lidt øje med mig, og hun trak lige i nødbremsen og sagde: ’Så er levertalle­t igen for højt. Dit kolesterol­tal galoperer, og blodtrykke­t er paent over graensen.’ Så ved man godt, at den er gal, og at man skal til at tage sig sammen, griner Dennis Knudsen.

Idiotisk elevatorva­egt

Selv om han er ved at vaere en halvgammel dreng, traener han p.t. på Lanzarote for at komme i form til sin femte ironman. Det tager – ved han af erfaring – et halvt år at komme i så god form, men så skulle han også vaere klar til udfordring­en i slutningen af maj, kort før sin 55-års fødselsdag.

Sandheden er, at jeg jo ikke føler mig veltilpas, når jeg vejer alt for meget, og livsstilss­ygdommene tårner sig op

– Hver gang, jeg har tabt mig og er blevet så fit, at jeg kan gennemføre en ironman, er jeg lykkelig og stolt. Jeg føler mig godt tilpas både med mig selv og i forhold til at finde en kaereste.

– Derfor er det også fuldstaend­igt idiotisk med den elevatorva­egt, jeg har. For sandheden er, at jeg jo ikke føler mig veltilpas, når jeg vejer alt for meget, og livsstilss­ygdommene tårner sig op omkring mig.

– Det betyder ikke så meget på score-markedet, for de unge maend taenker ikke så meget over de ekstra ti kilo. De taenker mere på festlige aftener med gode middage og alt det andet.

– Det med vaegten handler kun om mig selv og om, at jeg ikke kan få ind i hovedet, at jeg skal holde igen, når jeg først har tabt mig. I stedet giver jeg den fuld skrue med fest og alkohol og spiser tandsmør i lange baner, siger han hovedryste­nde.

Af samme grund er han egentlig tilfreds med, at han ikke laengere har den restaurant, han måtte lukke i 2015, for så havde de dårlige tal nok vaeret endnu vaerre.

– Det er i den sammenhaen­g lige før, at det er o.k., at jeg tabte ti millioner kroner på fem uger, griner han og tilføjer, at økonomien i øvrigt har det godt igen.

Nu, hvor traeningen er gået i gang på Lanzarote, står den på frisk juice, frugt, grønt og groft. Og ingen alkohol i seks måneder.

– Jeg er fuldstaend­ig bevidst om, hvad jeg bør spise for at holde livsstilsy­gdommene i ave, og når jeg gør det, forsvinder både de høje levertal, det forhøjede kolesterol­tal og det høje blodtryk. Jeg bliver helt normal, konstatere­r han.

Det er isaer, når han travlt, at han synder.

– Jeg har lige vaeret stylist på tre store film. Jeg er gået fra Joachim Triers ’Thelma’, over Lars von Triers ’The House That Jack Built’ til Bille Augusts ’Lykke-Per’. Det er tit arbejdsdag­e på over 12 timer, for stylisten er den, der møder tidligst og går sidst.

– Derfor gider man sgu ikke rigtig lave en times motion også.

– Samtidig er det ofte den forkerte mad, man kaster i halsen, fortaeller han.

Et sørgeligt farvel

har

Så er levertalle­t igen for højt. Dit kolesterol­tal galoperer, og blodtrykke­t er paent over graensen

Dennis bor i øjeblikket alene sammen med bichon havanais-hunden Lady. For nylig mistede de Messi, der var Ladys bror, og det er ingen af dem

– Messi fik en sprøjte og døde i mine arme, fortaeller Dennis.

Lady er derfor altid med på arbejde, og det skal hun også vaere, hvis det lykkes at finde finansieri­ng til den film, som stylisten har skrevet manus til sammen med Trine Appel.

– Zentropa har lovet at producere filmen, og i foråret skal vi skyde en pilot, så vi har noget at søge penge på. Det bliver fantastisk. Filmen er meget dramatisk og har arbejdstit­len ’Prinsessen’. helt kommet over endnu.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Når Dennis Knudsen har lidt for meget på sidebenene, ser han sådan her ud ...
FOTO: LINDA JOHANSEN Når Dennis Knudsen har lidt for meget på sidebenene, ser han sådan her ud ...
 ??  ?? ... og når han er triatlon-klar, ser han således ud.
... og når han er triatlon-klar, ser han således ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark