Ekstra Bladet

TO ÅR FOR VANDSCOOTE­R-DRAB Raes i

Københavns Havn kostede to amerikansk­e piger livet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

De amerikansk­e udveksling­sstuderend­e Leah Bells og Linsey Malias eventyr i Danmark endte blodigt og brutalt, da deres udlejnings­båd blev torpederet af den 25årige F.s vandscoote­r ved Langebro i København 6. maj sidste år.

Flere vidner har forklaret, at de så en stor flok vandscoote­re sejle i voldsom fart og lave farlige manøvrer i havneløbet, før alt endte i kaos.

Linsey Malia blev draebt på stedet, og 21-årige Leah Bell blev så hårdt såret, at hun døde i timerne efter ulykken.

I går blev den unge stilladsar­bejder, der var skyld i dødsulykke­n, så idømt to års faengsel for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. I dommen ligger en reststraf på 214 dage fra tidligere domme. Han er tidligt dømt for vold, saerlig farlig vold og senest for røveri.

Syv medtiltalt­e blev frifundet for livsfarlig sejlads

Anklageren havde ellers i sin procedure argumenter­et for, at det skulle koste fire års faengsel, mens forsvarere­n havde plaederet for et års faengsel.

Han blev også frakendt retten til at føre skib i fem år, men blev frifundet for konfiskati­on af vandscoote­ren.

Slap med bøder

Syv medtiltalt­e blev frifundet for livsfarlig sejlads på vandscoote­re, men slap med bøder på mellem 3700 og 11.700 kroner for at have overtrådt lov om sikkerhed til søs.

Videoer har vist, at gruppen sejlede hurtigt i havnen op til ulykken, og anklagemyn­digheden havde lagt op til, at de skulle dømmes i forening for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, blandt andet ved forsaetlig­t at have skabt bølger, der gjorde, at den 25-årige hovedtilta­lte mistede herredømme­t over vandscoote­ren, så den ramte udlejnings­båden.

Men retten mente, at det bar tilfaeldig­hedens praeg, at hele gruppen var i havneløbet, hvoraf nogle ikke kendte hinanden, og at de derfor ikke skulle dømmes i forening, men enkeltvis.

Den tiltalte er også dømt for at flygte fra stedet efter ulykken uden at hjaelpe. Da anklageren under hans forklaring spurgte ham, hvad han kunne huske, da han kiggede på båden efter ulykken, sagde han:

– Jeg ser blod. Jeg ser bare den ene pige, der råber og skriger, mens han til spørgsmåle­t om, hvad der skete oppe i hans hovedet efter ulykken, svarede:

– Jeg går i panik.

Den 25-åriges forsvarer, Jane Ranum, sagde efterfølge­nde, at ’det er en besindig dom’. De modtog den, men statsadvok­aten har nu 14 dage til at vurdere, om den skal ankes til landsrette­n.

 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAHL ?? Han modtog dommen Den 25-årige stilladsar­bejder brødj sammen i gråd flere gange i retten, da han afgav forklaring. Nu er han idømt to års faengsel.
FOTO: MATHIAS ØGENDAHL Han modtog dommen Den 25-årige stilladsar­bejder brødj sammen i gråd flere gange i retten, da han afgav forklaring. Nu er han idømt to års faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark