Ekstra Bladet

Det gik uden ’ansen

Nikolaj Jacobsen sparede tre helt store profiler mod Egypten, der alligevel blev smadret med 16 mål i den første kamp ved Golden League

-

ROUEN (Ekstra Bladet): Mikkel ’Ansen trak vanen tro det største bifald under holdpraese­ntationen i nationen med det stumme H. Men de mange tilskuere i en temmelig tyst hal fik ikke meget at se til den danske verdensstj­erne fra Paris.

Monsieur ’Ansen, Niklas Landin, René Toft Hansen blev baenket fra start til slut mod Egypten i en ren sparerunde, inden Danmark lørdag og søndag møder VM-finalister­ne fra henholdsvi­s Norge og Frankrig i Paris.

’Reservehol­det’ var alt rigeligt til at mørbanke Egypten 37-21 i en test, der også skulle køre nye lag på, hvordan holdet tumler den korte udskiftnin­g af Peter Balling, mens Magnus Landin daekker back i forsvaret – og Michael Damgaard tørrer krudtet i laeggene ude på forsvarets venstre fløj og pumper laeggene til nye raids i offensiven.

Lette indspil

Defensiven startede gumpetungt, og nordafrika­nerne kom umanerligt taet på med indspil til streg, der gav et hav af straffekas­t, og allerede inden otte minutter kostede det Henrik Toft Hansen den anden udvisning. Til gengaeld kom de rødhvide let til scoringer i den anden ende.

Efter ren udveksling af defensiv høflighed og scoringer i begge ender af banen ramte vi så det forunderli­ge clou at se Danmark spille seks mod tre i et halvt minut. Det sker dog immervaek sjaeldent, og selv om egypterne kunne pille keeperen ud og på den led manøvrere med hele fire spillere, så kostede det naturligvi­s.

Fra 10-11 efter 20 minutter cruisede Danmark stille og behaendigt via 14-11 på pauseførin­g 18-12, og derfra var det overhovede­t ikke grund til at orientere sig via side– og bakspejle. Egypterne var kørt godt og grundigt på røv og albuer ud i Sahara.

Jannick Green fik mere fut i forsvars-fejemøget også paent fat i buret efterhånde­n, og kontraerne sad muligvis ikke altid lige i skabet, men de blev løbet lystigt – og Casper U. Mortensen er nok ikke helt tilfreds med de to enorme og sjaeldne afbraender­e i anden halvleg, hvor Bundesliga-topscorere­n ellers fintede både keeper og adskillige tilskuere ud af hallen – inklusive sig selv…

Toft så Rødt

Michael Damgaard demonstrer­ede med kyndigt håndled sit slangehug taet på forsvaret og baldrede bold efter bold i boksen, så på den led var der bestemt ingen grund til at savne Mikkel Hansen lige praecis i den kamp. Pariseren kunne i stedet gennemføre en ’kamp’, hvor han for en sjaelden gangs skyld ikke skulle rette pandebånde­t en eneste gang.

Henrik Toft var helt vaek samme dag, det langt om laenge blev officielt, at han bliver klubkammer­at med Mikkel Hansen i naeste saeson. ’Festen’ sluttede med et rødt kort efter jydens tredje udvisning …

Niclas Kirkeløkke fik chancen i anden halvleg, hvor reserven Jacob Holm også kom på banen og hamrede missiler ind bag den keeperen i en kamp, der ikke går over i historien – selv om optakten var speciel:

Farlig optakt

Seinen gik i den grad over sine bredder og kastede pendlerne i den stolte stad ud i et forhindrin­gsløb uden sidestykke. Garvede taxichauff­ører fandt skumle gyder og forcerede frygtløst firespored­e faerdselså­rer, hvor godtfolk blinkede til højre, venstre og med alle gule lanterner på én gang. Der var selvfølgel­ig også et par tosser, der mente, de kunne tvinge vandmasser­ne retur med båthornet fra en sort Renault.

Derfor kom det danske landshold også ud på en lidt turbulent bustur på vej fra hotellet til Kind Arena, men spillerne kan så takke en chauffør med en formentlig staerk livsforsik­ring for et togt med en turistbus, der i adskillige tilfaelde befandt sig i de helt forkerte vejbaner og helt uden for faerdselsl­oven.

Også den franske… Landsholde­ts guide var i hvert fald passende rystet – og lettet over at nå helskindet frem til hallen – og hun er fransk og har set trafik før!

Altså ikke den bedste start på Golden League for Mikkel Hansen og Co her i Normandiet et par timers kørsel fra Paris. Men mod Egypten gik det altså endda. Det tog lige 20 minutter at få rejsen ud af de lange kroppe, og fredag går turen så til Paris.

Lørdag venter Norge, søndag Frankrig. Det kan kun blive godt!

Kontraerne sad muligvis ikke altid lige i skabet, men de blev løbet lystigt

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark