Ekstra Bladet

LATTERLIGT BARE AT GIVE TRAENEREN ET ÅR

Den tidligere AaB- og FCK-mestertrae­ner Hans Backe undrer sig over, at danskerne ikke får succes – og kritiserer Stockholm-klubbens hurtige fyring

- GISLE THORSEN

Det er forbundet med fare at bevaege sig over Øresund som dansk fodboldtra­ener.

For mens svenskerne kan fremvise masser af mestertrae­nere i dansk fodbold, så er det småt med danske traenersuc­ceser hinsidan.

Ja, selv Malmö FF’s guldtraene­r Allan Kuhn fik sparket! Viggo Jensen var den første dansker, der forsøgte sig i Allsvenska­n. Han kom efter succes i Silkeborg og som dansk U21-landstraen­er til Malmø i 1992, men opholdet blev et år kortere end aftalt i kontrakten.

– Der er nok lidt forskel i kulturen, og det er anderledes at vaere traener der. Jeg var nok for ligefrem i min fremtoning. De ville gerne have noget forandring, men det ville de så ikke alligevel, siger Viggo Jensen.

Han havde som traener i Danmark vaeret vant til at bestemme over det sportslige, men mødte en anden kultur i Skåne.

Der var mange hensyn, der skulle tages, man skulle vaere snu og kunne spotte skjulte dagsordner, og så kunne vejen fra tanke til handling vaere lang.

– Jeg kan huske, at jeg ville have et par spillere, men formanden (Hans CavalliBjö­rkman, red.) havde lavet en aftale med formanden i Trelleborg om ikke at røre ved dem, siger Viggo Jensen, der ellers husker tilbage på tiden med glaede.

– Jeg havde en fantastisk tid. Der var ting, vi ikke var enige om, men ud over det .., siger den danske traenerleg­ende, der ifølge svenskerne ikke var så dansk endda.

– Cavalli sagde, at de troede, at de fik en dansker, men

Cavalli sagde, at de troede, at de fik en dansker, men fik en tysker. Det siger jo et eller andet

fik en tysker. eller andet, med et grin.

Bedrøvelig­t

Det siger jo et siger Jensen Efter Viggo Jensen har Torben Storm, Ole Mørk, Allan Kuhn og Jakob Michelsen alle traenet i Allsvenska­n, men ingen har overlevet mere end en saeson i den bedste svenske raekke.

– Det er maerkeligt. Hvorfor skulle det ikke kunne fungere for danske traenere i Sverige, spørger Hans

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS WILMANN ?? Hans Backe undrer sig over, at danske traenere ikke har fået succes i svensk fodbold.
FOTO: THOMAS WILMANN Hans Backe undrer sig over, at danske traenere ikke har fået succes i svensk fodbold.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark