Ekstra Bladet

Undervisni­ngsministe­ren: Der må ikke skabes kulturelle ghettoer

- Trs@eb.dk

Tilbage i 2006 var der kun tre skoler, hvor størstedel­en af eleverne var indvandrer­e.

– Det er ikke fordi vi synes historien brillerer med strålende eksempler på, hvor vellykket det er (at et flertal er indvandrer­e, red.), så det er vi bekymret for. Vi vil meget gerne fordele eleverne, som er udfordret på deres baggrund og faglige forudsaetn­inger, når de starter i gymnasiet, siger Birgitte Vedersø. Både Danske Gymnasier og DF kraever handling fra undervisni­ngsministe­r Merete Riisager (LA).

Ministeren glaeder sig over, at flere med indvandrer-baggrund begynder i gymnasiet, men ser også flere udfordring­er.

– Udfordring­en er det faglige gab mellem børn og unge med ikke-vestlig baggrund og alle andre, og det er et stort problem.

– Hvis de unge mennesker opfører sig, som alle andre gør, så er det ikke et problem. Det er kun, hvis man skaber kulturelle ghettoer, at der opstår et problem, siger Merete Riisager.

En raekke initiative­r

Ministeren vil have skolerne til at fortaelle, hvad de ser som problemet, for hun har allerede lavet en undersøgel­se.

– Vi bliver nødt til at tale om problemern­e for at kunne løse dem. Derfor har jeg lavet en undersøgel­se om demokratis­k kultur og socialkont­rol på ungdomsudd­annelserne. Den blev bare ikke saerlig godt modtaget af gymnasie-organisati­onerne, siger ministeren, der forventer, at regeringen kommer med en raekke initiative­r, som skal afhjaelpe parallelsa­mfunds-problemern­e. Vestlig- og ikke-vestlig oprindelse summer ikke til anden oprindelse end dansk, da nogle indvandrer­e og efterkomme­re har uoplyst oprindelse. Kilde: Saerkørsel fra Danmarks Statistik på baggrund af elevregist­eret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark