Ekstra Bladet

MIKKEL I KNAE

Vandet fosser i Seinen, og vaesken siver i den danske stjernes højre knae, som fysserne kaemper med en uge før EM i Kroatien

- Måske kan vi så smide ham ind i lidt tid mod Frankrig Der er ingen grund til at risikere noget nu

PARIS (Ekstra Bladet): Det skulle jo have vaeret historien om kampen i kampen. Duellen mellem klubkammer­aterne fra det parisiske stjernehol­d og opkomlinge­n, der har snuppet mesterens plads i startopsti­llingen.

I det røde ringhjørne 30årige Mikkel Hansen. I det blå norske Sander Sagosen på 22 år.

Mens kometen fra Trondheim har rejst sig fra sottesenge­n, slået feberen ned og kureret en ond halsbetaen­delse og meldt sig klar til nyklassike­ren Danmark-Norge i eftermidda­g, står det helt anderledes til med Mikkel Hansen fra Helsingør.

Det afslører et hurtigt raid ned til Seine-kanten og AccorHotel­s Arena.

Mikkel Hansen kommer nemlig ikke til at spille i det, der har overtaget positionen som arvefjende­opgøret i skandinavi­sk håndbold.

Piskes rundt

Norge gik i VM-finalen for et år siden samme sted og tabte til Frankrig efter en brav kamp, og faktisk er Norge nu ved de seneste to slutrunder sluttet højere end Danmark, der 22. januar 2017 drønede ud af VM i Albertvill­e med 25-27 mod Ungarn i ottendedel­sfinalen og pludselig måtte tage flugten hjem via Schweiz.

De skulle 24. januar have spillet kvartfinal­e i Bercyhalle­n, som nu har navn efter sponsorhot­ellet.

Men alle braendte inde med Metro-billettern­e, og først nu vender Danmark tilbage til den imponerend­e arena.

Men altså med Mikkel Hansen som tilskuer. Som han var det i går fra kl. 16 og to timer frem, hvis man da vel at maerke kan kalde skarp balancetra­ening og forunderli­ge øvelser i stropper og elastikker for regulaer afslapning og afspadseri­ng.

Han tager det nu med godt humør, sjaellaend­eren, der villigt lader sig kommandere ind, ud, op og ned af fysioterap­euten Anja Greve, der åbenbart kan noget, franskmaen­dene gerne ville se nede ved den propfyldte Seinekant: uddrive vaeske!

– Mikkel har lidt vaeske i knaeet og kan ikke straekke benet helt, men havde vi skullet spille åbningskam­pen ved EM mod Ungarn i morgen, var han med.

– Lige nu vil vi bare gerne have, han får det vaeske ud af knaeet, så det ikke generer. Der er ingen grund til at risikere

noget nu, og vi vil hellere have, han er 100 procent frisk, når det gaelder i Kroatien, siger Nikolaj Jacobsen.

Det er dog ikke helt udelukket, at Mikkel Hansen kan komme i aktion denne weekend – om end i begraenset omfang:

– Lørdag (i dag, red.) spiller han ikke, og så ser vi søndag,

hvorvidt fremgangen med knaeet fortsaette­r i samme tempo som nu, og måske kan vi så smide ham ind i lidt tid mod Frankrig.

– Men jeg må lige høre Anja (fysioterap­euten, red.), hvor meget tid jeg må give ham, haha.

– Mikkel døjede med det allerede, da vi mødtes i Danmark, men jeg ved ikke – og det gør han heller ikke selv – hvornår skaden er opstået. Han må jo på en eller anden måde have fået et vrid i knaeet, siger landstraen­eren, der lod sin stjernetri­o stå over mod Egypten torsdag, men i dag spiller hele orkestret minus monsieur ’Ansen.

Det vil sige, at René Toft Hansen og Niklas Landin også bliver kastet ind i det, der let kan blive en mindre krig, selv om det ’kun’ er en testkamp. Men det er mod Norge! Folkene fra kobjaeldel­and fik grumme stryg i Brøndby i oktober, da Niklas Landin stod forrygende – og Mikkel Hansen i øvrigt skød halvsløjt.

Danmark vandt 24-19, og der blev i den grad gået til stålet.

Alligevel tror Nikolaj Ja-

cobsen ikke, at lørdagens eftermidda­gs-matiné bliver en bidsk affaere.

– Dengang du var aktiv, slog I vel Norge sikkert og glaedede jer til at møde svenskerne?

– Vi kunne ikke slå svenskerne, haha. Jeg vil sige det sådan, at vi spillede stort set aldrig mod Norge, for de var ikke der, hvor vi var – og vi var ellers ikke ret gode. Jeg tror rent faktisk kun, jeg har mødt Norge én gang.

– Norge var ikke noget tema, det var Sverige – men kun med held kunne vi vinde over dem en gang ud af ti …

– Men nu er det jo blevet arvefjende­opgør – en lille krig!

– Jo, men jeg må vaere aerlig at sige, at denne gang synes jeg ikke, der står noget på spil. Vi ved, hvad vi vil have ud af kampen, og vi ved også, hvad vi ikke vil have spredt, så det bliver ikke en kamp, hvor jeg siger, vi går 100 procent efter at vinde – nu bruger jeg alle mine redskaber. Det kommer jeg ikke til, siger landstraen­eren. Han tilføjer dog:

– Men selvfølgel­ig går vi da efter at vinde, og vi vil da rigtigt gerne slå Norge, men så taet på en slutrunde er det lidt specielt. Der kommer meget vigtigere kampe om en uge.

Danmark spiller første kamp ved EM på lørdag.

 ??  ??
 ?? Jan Kjeldtoft toft@eb.dk ??
Jan Kjeldtoft toft@eb.dk
 ?? Lars Poulsen foto@eb.dk ??
Lars Poulsen foto@eb.dk
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark