Ekstra Bladet

VI SER IKKE KEVINS SANDE JEG

HAAS-BOSSEN ER TILFREDS: Kevin Magnussen er introvert, men aerlig og god sammen med folkene på gulvet. Sådan beskriver teamchef Günther Steiner sin danske racerkører­s personligh­ed

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

Hvis Kevin Magnussen selv kunne vaelge, skulle jobbet som racerkører kun bestå af to elementer: Tiden bag rattet og arbejdet med bilen.

Derfor stortrives han hos Haas, der i sin opbygning mere minder om et Formel 3team end et team i den fineste raekke. Her er forpligtel­ser over for sponsorer, medier og fans holdt til et minimum sammenlign­et med danskerens tidligere Formel 1-arbejdsgiv­ere.

Han overtog mexicanere­n Esteban Gutiérrez’ mekanikere og ingeniører, og det har på mange måder vaeret en omvaeltnin­g.

De er begyndt at få bonusser for scorede point, og de arbejder nu sammen med en kører, som kun åbner for charmen og viser personligh­ed blandt sine allernaerm­este. Som forstår vaerksteds­humor og ville have haft sorte negle, hvis han ikke var blevet racerkører.

Taler deres sprog

Ud over at levere point og vaere i stand til at slutte foran sin teamkammer­at – noget, som Esteban Gutiérrez ikke formåede – er forholdet til menneskene, i saerdelesh­ed dem i Magnussens eget lille team, det område, hvor danskeren har haft den største påvirkning på Haas siden skiftet fra Renault. Det fortaeller teamchef Günther Steiner i et laengere interview med Ekstra Bladet.

Kevin er en aegte racerkører. Det er, hvad han vil

– Kevin siger ikke så meget, men han kommer fra en racing-familie og er vokset op mellem racerbiler. Jeg tror ikke, at han har lavet så meget andet i sit liv end at køre gokarts og biler, konstatere­r teamchefen.

– Da han var yngre, var han sammen med sit team, og det hjaelper altid, for han kommer godt ud af det med gutterne og taler deres sprog, fortaeller han.

En taenksom fyr

– Esteban var veluddanne­t og en rigtig flink fyr, men havde måske ikke samme følelse med folkene på gulvet. Han var en god fyr og meget moden, men Kevin er en aegte racerkører. Det er, hvad han vil, fortsaette­r Günther

Steiner.

Det ligger ikke til Kevin Magnussens natur at skulle underholde VIP-gaester eller charmere på en scene. Faktisk siger han ikke så meget, hvis han kan undgå det. Og han viser kun sit sande jeg til sin inderkreds.

– Og jeg tror, at det er en meget lille cirkel, konstatere­r teamchefen.

– Nogle gange tror jeg ikke engang, at vi som et team ser hans sande jeg. Jeg ser det ikke tit, hvilket er helt fint,

for det er hans personligh­ed, og det respektere­r jeg. Måske viser han det lidt mere til de folk, der er på hans bil. Det ved jeg ikke, for der er jeg ikke til stede, siger Günther Steiner.

– Han er ret introvert, men han er taenksom. Han taler ikke meget, men taenker over alt, hvad han foretager sig i racing. Jeg har ingen problemer med det og kan håndtere mange personligh­eder.

– Jeg har lavet det her i 30 år og har arbejdet med meget maerkelige mennesker gennem årene, men Kevin er meget aerlig, og det er vigtigt for mig.

– Vi taler om de ting, som er nødvendige. Jeg tror, at han har tillaert sig det hen over årene som et skjold. Men jeg tror, at det er godt, så han fokuserer på at køre og ikke så meget andet ’bullshit’.

Griner ad fejde

Den meget ligefremme tilgang saetter Kevin Magnussen pris på. Teamchefen siger altid ’tingene, som de er’.

– Günther taler i bestemte vendinger hele tiden, men jeg elsker at arbejde sammen med ham. Jeg kan rigtig godt lide den måde, han kører teamet på, og jeg har et rigtig godt forhold til ham, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Beskyldnin­ger om beskidt kørsel fra rivaler og den famøse ’suck my balls’-kommentar har praeget danskerens første saeson hos Haas. Men hos teamledels­en har det fyldt ’ingenting’, siger Günther Steiner.

– Han var i en situation, hvor alle viste følelser, og jeg kunne lide, hvad han leverede, griner chefen.

– Han fornaermed­e ikke nogen, og nogle gange må man sige, at nu er det nok. Han sagde det ikke af sig selv – han blev presset til at sige det. I livet må man nogle gange tage et standpunkt. Han kunne have sagt det på en anden måde, men det var en god facon, for så var det overstået. Lige der.

Günther Steiner har et godt forhold til Nico Hülkenberg. De fyrer jokes af, når de ser hinanden, og talte situatione­n igennem allerede den efterfølge­nde morgen, da de sad i samme morgenfly til München.

– Du ved, man kommer til lufthavnen klokken seks om morgenen. Nogen råbte mit navn. Det var ham. Jeg tror, at han forstod det. De bliver aldrig venner, og det er jeg sådan set okay med.

– Jeg sagde, at vi skal stoppe det her. En historie bliver hurtigt gammel. Hvis man bliver ved med at opvarme suppen, bliver den tynd. Vi kan blive enige om, at du mener det her, vi mener noget andet. Lad os komme videre – og det var, hvad vi gjorde, fastslår Günther Steiner.

Han taler ikke meget, men taenker over alt, hvad han foretager sig i racing

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Trives hos Haas
Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen og teamchef Günther Steiner har fået et rigtig godt forhold til hinanden efter det første år sammen i det amerikansk­e Haas-team.
FOTO: JAN SOMMER Trives hos Haas Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen og teamchef Günther Steiner har fået et rigtig godt forhold til hinanden efter det første år sammen i det amerikansk­e Haas-team.
 ?? FOTO: HAAS F1 TEAM ?? Resultatma­essigt var USA’s Grand Prix en skuffelse, men turen til fan-området Haas Hill på Circuit of the Americas var et triumftog.
FOTO: HAAS F1 TEAM Resultatma­essigt var USA’s Grand Prix en skuffelse, men turen til fan-området Haas Hill på Circuit of the Americas var et triumftog.
 ?? PR-FOTO ?? Faellesbil­lede i Japan efter at Haas-teamet for anden gang scorede point med begge biler i samme løb.
PR-FOTO Faellesbil­lede i Japan efter at Haas-teamet for anden gang scorede point med begge biler i samme løb.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kevin Magnussen fik fødselsdag­skage af teamchefen 5. oktober – og kort efter fik han tvaeret flødeskum i fjaeset af teamkammer­aten, Romain Grosjean.
FOTO: ALL OVER PRESS Kevin Magnussen fik fødselsdag­skage af teamchefen 5. oktober – og kort efter fik han tvaeret flødeskum i fjaeset af teamkammer­aten, Romain Grosjean.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Den danske Formel 1-kører har opbygget et rigtig godt forhold til sit team – ikke mindst til sin race-engineer, Giuliano Salvi (th.).
FOTO: JAN SOMMER Den danske Formel 1-kører har opbygget et rigtig godt forhold til sit team – ikke mindst til sin race-engineer, Giuliano Salvi (th.).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark