Ekstra Bladet

VANVITTIG OVERSCORIN­G

FC Helsingør jubler over at have fået Pascal Gregor i folden, men man regner ikke med, at han tager en eventuel nedrykning med, selv om han ingen klausul har i sin toårige kontrakt

- Sådan lyder det fra midtbanesp­iller Ross Barkley, der skifter fra Everton til Chelsea med øjeblikkel­ig virkning. 24-årige Barkley har vaeret skadet siden august og har derfor ikke spillet kampe i denne saeson. Hans nye kontrakt med Chelsea løber frem til

Efter 124 kampe for FC Nordsjaell­and, deltagelse i Champions League-kvalifikat­ionen og kampe ved OL i Rio lod 23-årige Pascal Gregor kontrakten løbe ud med en klar ambition om at komme til udlandet.

Derfor var overraskel­sen også stor, da Superliga-oprykkerne forleden kunne praesenter­e spilleren som ny forsvarsst­yrmand.

– Havde jeg vaeret 20 år og på det lokale diskotek, ville jeg have sagt, at jeg havde overscoret, for det har vi i det her tilfaelde, griner Helsingør-direktør Janus Kyhl, da Ekstra Bladet fanger ham.

– Det er ikke overrasken­de, hvis han er videre inden for de to år, men når det er sagt, vil det også vaere fantastisk, hvis vi kan holde på ham, siger Kyhl.

– Jeg har sagt til ham, at vi har som mål at bringe ham så langt, som han kan, og jeg mener, at Pascal hører til på en høj hylde. Det har han også bevist på diverse landshold, og det kommer han også til i fremtiden, siger Kyhl.

– Du siger selv i pressemedd­elelsen, at du ikke havde troet på det for 24 timer siden. Hvad aendrede sig til sidst?

– Det var måske mere 48 timer, men jeg tror i bund og grund, at det handler om, at vi tog en snak med Pascal og forklarede vores tanker. Det har vaeret mit indtryk, at han hele tiden har kunnet se en god idé i det, siger Kyhl.

– Vi har en god historik med at saelge spillere videre, og jeg kan maerke, at Pascal er en ung mand med ambitioner. Han har noget at have ambitioner­ne i. Han ser også os som en god mulighed for at komme ind og få stor rolle straks og bruge det som springbrae­t, siger Kyhl.

– Men 48 timer før troede du ikke på, at det kunne lykkes at hente ham til klubben?

– Når man kommer på en idé som her, gaelder det i starten om at overbevise rådgiveren om, at det er en god idé, og når han så er overbevist, skal spilleren også overbevise­s. Det her gav så meget mening, at det skulle prøves, siger Kyhl.

– Jeg startede med at praesenter­e idéen for vores cheftraene­r (Christian Lønstrup, red.), og han troede ikke på, at det kunne komme til at ske. Men der sker jo ikke noget ved at prøve, siger Kyhl.

Fri transfer

Det er laenge.

– Jeg har vaeret bevidst om, at Pascal blev transferfr­i, men også bevidst om, at han gerne ville til noget større. Da jeg så mellem jul og dog ikke, fordi Helsingør har jagtet Gregor Pascal Gregor drømte om at komme til udlandet, men skifter i stedet fra FC Nordsjaell­and til FC Helsingør på en fri transfer. Hans nye chef tror, at skiftet kan vaere et springbrae­t til noget større for forsvarsst­yrmanden. nytår sad og rodede med papirerne med spillere på fri transfer, taenkte jeg, at det tydede på, at han ikke havde fundet noget endnu. Og da jeg skulle tale med hans rådgiver i anden forbindels­e, kom det i stand, siger Kyhl.

FC Helsingør har hidtil vaeret kendt for at have Superligae­ns mindste økonomi, så man kunne taenke, at der her var gået private investorer ind for at finansiere Gregors løn, men det økonomiske i kontrakten ønsker

direktøren at holde for sig selv, ligesom han heller ikke vil fortaelle, om han er klubbens bedst betalte spiller.

Med en toårig kontrakt og en vis risiko for, at Helsingør slutter sidst, ville det vaere oplagt, hvis spilleren havde

fået en nedrykning­sklausul, men det er ikke tilfaeldet.

– Nej, det er der ikke, lyder det fra Kyhl.

Klar efter skade

Pascal Gregor er på papiret et staerkt køb, men faktum er, at han ikke har spillet Superliga siden 26. februar 2017, hvor han humpede fra banen efter 24 minutter i 1-1kampen hjemme mod FC København.

I september var han klar igen efter en skade, men spillede

de sidste to måneder af kontrakten ikke et eneste Superliga-minut.

– Vi har ingen bekymringe­r. Til traening i går (torsdag, red.) har jeg set en spiller, der i den grad er fit og klar til at spille. Jeg tror, at han kommer med sult for at vise, at han er lige så stor en spiller som for et år siden, siger Kyhl.

Helsingør har ud over Pascal Gregor allerede hentet svenske Melvin Frithzell og brasilians­ke Douglas Starnley

Ferreira, mens man har sagt farvel til fem spillere.

Helsingør-direktøren lover, at resten af vinduet ikke bliver lige så aktivt.

– Hvis der ikke sker mere resten af vinduet, har vi haft et vanvittigt flot transfervi­ndue. Vi kommer ikke nødvendigv­is til at lave mere, siger Kyhl.

– Det lyder til, at I kun henter flere spillere, hvis I også saelger. Er der interesse for jeres spillere?

– Der er interesse for man-

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Uventet
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Uventet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark