Ekstra Bladet

Tjekke slog Sharapova

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN Jeg har haft en lang og fantastisk karriere, og nu er det på tide for mig at give plads til den naeste generation mke@eb.dk

Katerina Siniakova vandt overrasken­de WTA-turneringe­n Shenzhen Open i 2017, men alligevel gik hun ind til årets semifinale i turneringe­n som underdog, da russeren Maria Sharapova stod på den anden side af nettet.

Den 21-årige tjekke viste dog stor styrke, isaer mentalt, og bookede finaleplad­sen med en sejr på 6-2, 3-6, 6-3.

I finalen venter den rumaenske verdensett­er Simona Halep, som i sin semifinale vandt sikkert over landsmande­n IrinaCamel­ia Begu. Johan Elmander i sine velmagtsda­ge i Brøndby IF. ARKIVFOTO: /RITZAU/LARS POULSEN Johan Elmander spillede en af hovedrolle­rne, da Brøndby IF hentede sit seneste danske mesterskab tilbage i 2005 under Michael Laudrup.

Den svenske angriber blev kåret til årets spiller i Brøndby i The Double-saesonen.

I alt nåede Johan Elmander at score 22 mål i 58 Superliga-kampe i sin første periode på Vestegnen, inden han blev solgt til franske Toulouse for et stort millionbel­øb.

Johan Elmander nåede forbi Bolton, Norwich og Galatasara­y, inden han vendte tilbage til Brøndby, spillede 48 kampe og scorede seks mål i genrejsnin­gsprojekte­t, der aldrig forløb helt, som det skulle.

Siden vendte svenskeren hjem til Örgryte IS, hvor det hele begyndte, for at hjaelpe holdet i den svenske Superettan.

Men nu er det slut – 36-årige Elmander meddeler nemlig på Örgrytes hjemmeside,

at han indstiller karrieren med øjeblikkel­ig virkning.

– Jeg har haft en lang og fantastisk karriere, og nu er det på tide for mig at give plads til den naeste generation.

– Tak, Öis, spillere, ledere og supportere – I kommer altid til at have en plads i mit hjerte. Held og lykke med rejsen mod Allsvenska­n, siger Johan Elmander til Örgrytes hjemmeside.

Måske ny karriere

Det var ikke kun i Brøndby, Johan Elmander havde en god tid.

Også i Tyrkiet hos Galatasara­y opnåede svenskeren stor succes og var med til at vinde mesterskab­et i sin første saeson.

Der er derfor blevet spekuleret i, om den tidligere Brøndby-helt står foran et nyt ophold i Istanbul.

Således skriver det tyrkiske medie NTV Spor, at Elmander er favorit til at blive ny assistent-traener i den tyrkiske storklub.

Men om det er årsagen til karrierest­oppet for Elmander, der havde et år tilbage af sin kontrakt i Sverige og forlaenged­e denne så sent som i sommer, melder historien ikke noget om endnu.

Johan Elmander nåede blandt andet at spille 85 landskampe for Sverige, og han var med i tre slutrunder. Det blev samlet til 106 Superliga-kampe og 28 mål for Brøndby IF.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark