Ekstra Bladet

VENNER OG KAERESTEN

-

foraeldren­e havde han snydt og løjet for.

– Jeg stjal penge fra min kaerestes pung. Hun havde 3000 kroner, som jeg tog, og så måtte jeg låne dem af min mor. Mine foraeldres smykker kunne jeg også finde på at stjaele og saelge. Så jeg kan godt forstå, at folk ikke tror på mig.

– Den enarmede tyveknaegt stjal mit liv. Den tager alt. Det er hele ens liv, man spiller om. Da folk i Odense skrev, hvor meget af tiden de taenkte på spil, var det mellem 70 og 80 procent. Det er kun, når man sover, at man ikke taenker på det.

VENNER OG FAMILIE

har tilgivet Rene, der endda er blevet taget tilbage af kaeresten, som smed ham ud.

– Hun ventede bare på, at jeg gjorde ved det, for følelserne var der stadig.

Han føler sig gladere i dag, og hans noget humørskift­e blev allerede bemaerket på Center for Ludomani i Odense. På forhånd havde han besluttet sig for at vaere, som han altid havde vaeret – åben, aerlig og glad.

– Folk kunne maerke, at jeg slappede af. Min kaereste ringede også og sagde, at hun kunne høre i telefonen, at jeg havde det meget bedre. Når man går med et spillemisb­rug, er det svaert at udstråle glaede. Men det taenker man jo ikke over. Der handler det om at vinde penge.

Blandt ludomanern­e gik han forrest. Han var den aeldste ud af syv og valgte også at vaere den første, der fremlagde sine problemer.

– De andre følte sig mindre pressede til at vaere åbne bagefter. Det var fedt at dele historien, siger Rene Hansen, der også skrev et åbent opslag på sin Facebook-profil om sin ludomani.

GENNEM INTERVIEWE­T taler

Rene

åbent og aerligt om sine problemer. Men han lyser op, da han kommer i tanke om en episode fra kurset.

– Den bedste oplevelse var en af dagene, hvor jeg skulle til Vejle for at få nye piller mod min uro i benene. Jeg fik penge af min mor til at hente dem på apoteket, og der kunne jeg sagtens vaere taget ned for at spille. Men jeg havde aftalt med en fra ludomani-centret, at jeg ville underrette ham konstant undervejs. Da jeg kom tilbage, var jeg helt høj over, at jeg havde haft penge i hånden og ikke engang taenkt på at spille, og jeg fik også stor ros.

Flere uger senere er Rene Hansen stadig forundret over, at han totalt mangler lysten til at spille.

– Det undrer mig, for det er 80 procent af min tid, som jeg har brugt på at taenke på spil. den tid skal jeg nu taenke på noget andet. Forskeren I sagde, at han var 90 procent sikker på, at jeg ville stoppe med at spille, hvis jeg begyndte at tage nogle andre piller. Det troede ikke på, men han har haft ret.

Nu arbejder han på at genopbygge tilliden til saerligt kaeresten og sine foraeldre. Men han er også kommet ud med et overskud, der har givet ham plads til at hjaelpe de andre fra kurset, som han opbyggede nogle fine venskaber til.

– En af de andre havde ikke overskud til at komme af sted til noget, så jeg lovede, at jeg ville sparke ham i gang.

– Han er fra Odense, så ham skal jeg til over og sparke lidt til. Det giver kun mere overskud at hjaelpe andre.

Han har kun ét råd til folk, der går med de samme problemer, som han har haft.

– Lad vaere. Du får virkelig ikke noget af det. ud jeg

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Rene Hansen var én gang forbi en spillemask­ine i løbet af kurset i Odense. Spillemask­inerne i Vejle havde han ikke set, siden sidste gang, han spillede. Men de gav ham ikke lysten igen.
FOTO: ANDERS BROHUS Rene Hansen var én gang forbi en spillemask­ine i løbet af kurset i Odense. Spillemask­inerne i Vejle havde han ikke set, siden sidste gang, han spillede. Men de gav ham ikke lysten igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark