Ekstra Bladet

LUFTHAVNSD­RABET: MEDDØMT ER OGSÅ DØD

-

Sagen om lufthavnsd­rabet i Kastrup i 1996 er blevet et kriminalhi­storisk kapitel, fordi den for alvor blev startskudd­et på store nordiske rockerkrig på dansk jord.

Hells Angels og Bandidos trak blodige spor over Danmark og Skandinavi­en, hvor de bekaempede hinanden med skydevåben, håndgranat­er og raketter i løbet af halvandet år. I alt fem døde, mens politiet efterforsk­ede en lang raekke drabsforsø­g.

I 1997 beseglede HA og Bandidos en fredspagt indgået for rullende kameraer i TV Avisen, da den davaerende Bandidos-praesident Jim Tinndahn og Hells Angels’ Bent ’Blondie’ Svane Nielsen trykkede naever.

Forinden var i alt seks personer blevet dømt for lufthavnsa­ngrebet, hvor Bandios-rockeren Uffe Larsen blev draebt og flere andre blev såret i marts 1996.

Hells Angels-rockere var da mødt op i Kastrup for at tage imod brødre, som skulle ankomme fra et rockertrae­f i Finland. Det samme var en delegation fra Bandidos, da skuddene bragede løs på p-pladsen foran lufthavnen. En af hovedmaend­ene i sagen, HArockeren Michael Brokside fik 16 års faengsel.

Efter sin løsladelse blev han i rockermilj­øet kendt for i stilhed at vaere en god maegler mellem stridende rockere, men i 2014 blev han anholdt i en aktion mod organisere­t hashhandel. Han tog sit liv i cellen.

HA-rockeren Jørgen ’Fehår’ Nielsen klarede i første omgang frisag i sagen om lufthavnsd­rabet, men ved en ankesag, hvor nyt bevismater­iale kom frem, blev han idømt faengsel på livstid. Han blev løsladt på prøve i 2013, men sidder p.t. varetaegts­faengslet i en sag om hashhandel.

fleck

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark