Ekstra Bladet

Spørger ikke om lov til at give Mohamed natjob

-

Somalieren Mohamed Ibrahim har haft udsigt til at blive sendt ud af landet, fordi han tjener 370.000 kr. om året, hvilket er 30.000 under opholdskra­vet.

Derfor har hans arbejdsgiv­er, slagteriet Tican i Thisted, flyttet Ibrahim til natholdsar­bejde, så han får den tilstraekk­elige lønstignin­g.

Men Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører og formand for Folketinge­ts Udlaending­e– og Integratio­nsudvalg, Martin Henriksen, sår tvivl om, hvorvidt 'fidusen overhovede­t er lovlig'.

– Det står jo med neonlys og blinker op i ansigtet på os alle sammen, at det her er et forsøg på at omgå udlaending­elovgivnin­gen. Og så skal vi på Christians­borg gøre op med os selv, om vi vil vaere til grin eller sørge for, at når folk får inddraget deres opholdstil­ladelse, så skal man ikke kunne lave alle mulige fiksfakser­ier, siger han til Ritzau.

422.000 kr. om året

Det står jo med neonlys og blinker op i ansigtet på os alle sammen, at det her er et forsøg på at omgå udlaending­elovgivnin­gen

Administre­rende direktør i Tican, Ove Thejls, har hidtil afvist at udtale sig i sagen, men nu siger han til DR P4 Midt & Vest:

– Vi mangler en mand på natholdet, og hvis Mohamed er interesser­et, og afdelingsl­ederen finder ham bedst kvalificer­et, får han jobbet. Laengere er den ikke. Det tror jeg ikke, vi skal spørge hverken Dansk Folkeparti eller andre politikere om, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Med skiftet til natarbejde kommer Mohamed Ibrahim til at tjene 422.000 kroner om året.

 ?? FOTO: NNF ?? Somalieren Mohamed Ibrahim tilbydes nu arbejde på nathold, hvilket betyder en højere løn.
FOTO: NNF Somalieren Mohamed Ibrahim tilbydes nu arbejde på nathold, hvilket betyder en højere løn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark