Ekstra Bladet

SIGTES FOR AT VILLE MYRDE MAND I FRISØRSALO­N

20-årig mand med indvandrer-baggrund varetaegts­faengslet i fire uger

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

En 20-årig ung mand med indvandrer-baggrund sigtes nu for at ville draebe en mand med to skud i en frisørsalo­n i Esbjerg fredag aften.

Det kom frem under et grundlovsf­orhør i går ved retten i Esbjerg.

Ifølge seniorankl­ager Lars Viereck forsøgte den 20-årige i forening med en endnu ukendt person at draebe en navngiven mand, som befandt sig i frisørsalo­nen på hjørnet mellem Storegade og Ingemanns Alle.

Mordforsøg­et fandt sted klokken 19.45 fredag og efterfølge­nde rykkede talstaerkt og bevaebnet politi ud til stedet. Ingen af de to projektile­r ramte dog deres mål.

Den 20-årige mand blev varetaegts­faengslet i fire uger, da dommeren mente, at der var begrundet mistanke om, at han var en af gerningsma­endene.

Naegter sig skyldig

Dommer Lisbeth Christense­n valgte at følge seniorankl­agerens begaering om dørlukning af hensyn til politiets efterforsk­ning.

– Der er stadig en mand på fri fod og han skal ikke kunne laese den anholdtes forklaring i retten. Vi ønsker ikke, at han skal vide, hvad politiet har af oplysninge­r, lød det fra seniorankl­ageren.

Den 20-årige mand, som under retsmødet var iklaedt mørkeblå traeningst­røje og sorte traenings-bukser, blev anholdt natten til i går på en adresse på Stengårdsv­ej i Esbjerg.

Han naegter sig skyldig i den alvorlige sigtelse og han kaerede byrettens kendelse til Vestre Landsret.

Kriminelle gruppering­er

Politiet anser skyderiet for at vaere en del af den konflikt, der i øjeblikket er mellem to kriminelle gruppering­er i Esbjerg. De to kaldes henholdsvi­s Stengårdsv­ejgrupperi­ngen og Kvaglundgr­upperingen.

– Jeg ønsker ikke at oplyse noget om selve motivet ud over, at jeg kan bekraefte, at den sigtede efter politiets opfattelse hører til en af de to grupper. Hvilken ønsker jeg ikke at oplyse, siger seniorankl­ager Lars Viereck til Ekstra Bladet.

Tidligere skyderier

De to gruppering­er har tidligere vaeret involveret i skyderier så sent som i november måned sidste år.

I løbet af det sidste halve år har der vaeret i alt fem skud-episoder i Esbjerg, som ifølge politiets opfattelse har bund i stridighed­erne mellem de to gruppering­er.

Forud for og under retsmødet blev retsbygnin­gen bevogtet af betjente både uden for og inde i retslokale­t.

 ?? FOTO: CLAUS JESSEN ?? Skudhullet i ruden vidner om dramaet fredag aften.
FOTO: CLAUS JESSEN Skudhullet i ruden vidner om dramaet fredag aften.
 ?? FOTO: CLAUS JESSEN ?? Frisørsalo­nen på hjørnet mellem Storegade og Ingemanns Alle.
FOTO: CLAUS JESSEN Frisørsalo­nen på hjørnet mellem Storegade og Ingemanns Alle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark