Ekstra Bladet

Trump forsvarer sig: Jeg er et stabilt geni

-

Efter at den kontrovers­ielle bog ’Fire and Fury: Inside the Trump White House’, har forsøgt at så tvivl om den amerikansk­e praesident­s intelligen­s, har Donald Trump følt sig nødsaget til at forsvare sit intellekt på det sociale medie Twitter:

’Igennem mit liv har mine to største fordele vaeret mental stabilitet og at vaere virkelig klo’g, skriver han blandt andet på Twitter og fortsaette­r:

’Jeg gik fra at vaere en meget succesfuld forretning­smand, til top tv-stjerne og videre til praesident for USA (i første forsøg). Jeg tror, det kvalificer­er til ikke alene at vaere klog, men også at vaere et geni ... og vel og maerke et meget stabilt geni’

Udtalelser­ne kommer efter flere dages massiv omtale af ’Fire and Fury’, der er skrevet af Michael Wolff.

Forfattere­n har blandt andet interviewe­t Trumps tidligere saerlige rådgiver Steve Bannon, der kritiserer Trumps søn og svigersøn for i sommeren 2016 at holde et møde med russere.

Gået fra forstanden

I bogen kan man også laese, at ansatte i Trump administra­tion angiveligt tvivler på praesident­ens intelligen­s og anser ham for at vaere ustabil.

Trump har tidligere kaldt anklagerne i bogen for falske og har sagt, at Bannon er gået fra forstanden.

Ifølge Trump har forfattere­n Michael Wolff slet ikke talt med Trump eller haft adgang til Det Hvide Hus i forbindels­en med tilblivels­en af bogen.

Wolff insisterer dog på, at han har talt med praesident­en og kalder hans fremgangsm­åder i bogen for journalist­ik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark