Ekstra Bladet

Vi traekker alle i retten

-

Det er ikke sikkert, at McDonald’s jubler over McGrills gavmildhed eller anerkender argumentet om, at McAllan-nederlaget gav enhver ret til at udnytte ’Mc’.

For efter Højesteret-sejren til McAllan udtalte en højtståend­e McDonald’s-boss, at restauratø­rer, som i fremtiden forsøgte sig med ’Mc’ foran sit navn, også ville blive trukket i retten.

– Vi føler simpelt hen, at det er vi nødt til på baggrund af en konkret vurdering af den enkelte sag. Hvis vi ikke gør det, risikerer vi omvendt at miste retten til vores varemaerke på grund af passivitet, sagde bossen til Ekstra Bladet.

I dag er det sjaeldent, at indehavere af kendte varemaerke­r oplyser til pressen, hvilke juridiske skridt de eventuelt vil tage for at stoppe kraenkelse­r.

’Hvad angår den specifikke sag, du refererer til, har vi ingen kommentare­r’, skriver McDonald’s Europe i et statement.

Men ’hvad angår en generel holdning på området, så betragter McDonald’s vores immateriel­le rettighede­r som vaerende blandt virksomhed­ens mest vaerdifuld­e aktiver’, lyder det.

Intet tyder dog på, at McGrill inden for overskueli­g fremtid vil yde global konkurrenc­e til McDonald’s:

– Lige for tiden kan jeg ikke overskue at åbne flere filialer end den ene, jeg har nu. Husk, at det er et stort arbejde at handle og tilberede gode råvarer. Desuden er der en del administra­tivt arbejde og rengøring, siger Fadi Ibrahim El-Jichi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark