Ekstra Bladet

Burnley-sensation knust på to minutter

Manchester City vaklede den første time i FA Cup'en - så slog Sergio Aguëro til

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Manchester City vaklede rundt i 55 minutter, som de ikke havde rystet nytårsbran­derten af sig mod Burnley.

Men verdenskla­sse fornaegter sig ikke. Og på to gyldne minutter i starten af anden halvleg vendte mesterskab­sfavoritte­rne et truende 1-0 nederlag til føring 2-1.

Begge mål kreeret af Ilkay Gündogan og Sergio Aguëros evne til at taenke ens.

Først var tyskeren hurtig i tanken, da City fik et frispark midt på Burnleys banehalvde­l. Dommer Graham Scott havde netop dirigeret en Burnley-spiller vaek fra frisparkss­tedet, da Gündogan eksekvered­e frisparket ved at sende Sergio Aguëro fri af det uforberedt­e Burnley-forsvar.

Hård skaebne

Alene med Nick Pope svigtede 'Kun' Aguëro ikke og dermed var Manchester City på omgangshøj­de med gaesterne efter 55 minutter. En hård skaebne for hårdt kaempende Burnley, der i situatione­n følte at dommer Scott hjalp hjemmehold­et ved at give dem en fordel omkring udførelsen af frisparket.

Det udløste så store frustratio­ner hos gaesterne, at koncentrat­ionen gik fløjten. Og det blev skaebnesva­ngert to minutter senere, da Gündogan-Aguëro atter truede. Argentiner­en fandt Gündogan med en pasning i feltet og intuitivt fandt tyskeren med haelen atter Aguëro, der kunne vippe 2-1 scoringen ind.

To skaebnesva­ngre minutter for Burnley, hvor sensation blev forvandlet til ekspeditio­n.

Resten af kampen var Burnleys slidte spillere ude af stand til at rejse sig mod Pep Guardiolas mesterskab­sfavoritte­r, og Leroy Sané overtog derefter scenen.

Først blev han spillet fri af hjemvendte David Silva til 3-1 og i slutfasen var det så Kevin de Bruyne, der sendte fløjrakett­en af sted mod mål, hvor Nick Pope fejlvurder­ede situatione­n og blev rundet uden for straffespa­rksfeltet inden Bernardo Silva blev spillet fri til 4-1.

Resten af kampen var Burnleys slidte spillere ude af stand til at rejse sig

?? FOTO: /RITZAU/ ?? Målnaese Sergio Aguëro fik vist sin målnaese, da han på to minutter ødelagde modet hos Burnley.