Ekstra Bladet

Her er de nye trafikregl­er i 2018

- NIELS FRIIS

Når tømmermaen­dene så småt har lagt sig, og kalenderen siger 2018 i stedet for 2017, er det tid til at stifte bekendtska­b med de nye regler, der gaelder i trafikken.

Samtidig med, at klokken slog 12, og vi gik ind i år 2018, trådte nye regler for bilister og andre trafikante­r nemlig i kraft.

Det fortaeller FDM, der har samlet en oversigt over de nye regler.

Først og fremmest er du fra årsskiftet i fare for at få en parkerings­afgift, hvis du ikke holder inden for kantlinjen i de såkaldte parkerings­baner, som findes langs mange danske veje - isaer i byerne. Også selvom parkerings­banen ikke er bred nok til din bil, for på det punkt er reglerne nemlig blevet skaerpet.

Hos FDM mener man ikke, at de nye regler er tilfredsst­illende, ligesom man gerne ser, at parkerings­banerne som minimum skal vaere 2,6 meter brede, så man ikke risikerer at få en parkerings­afgift, fordi ens bil er for bred til parkerings­banen.

Foruden de nye regler om parkerings­baner, er der også kommet nye regler for indregistr­ering af autocamper­e. Indtil nu har det kun vaeret muligt at indregistr­ere autocamper­e, hvis de har haft minimum fire sovepladse­r, men fremover er det muligt at indregistr­ere nye autocamper­e, hvis de har to sovepladse­r.

Hvis du skal et smut til udlandet - og isaer vores naboer i Tyskland og Sverige - skal du også forberede dig på nye regler, skriver FDM. I Sverige har man nemlig langt om laenge indført forbud mod at bruge håndholdt mobiltelef­on bag rattet. Hos vores naboer i syd i Tyskland er der kommet nye regler for brugen af vinterdaek. Som noget nyt skal daekkene nemlig vaere maerket med et bjergog snefnugsym­bol for at blive anerkendt som vinterdaek i Tyskland.

Du kan se hele listen af nye regler hos FDM på fdm.dk.

 ?? FOTO: /RITZAU/JONAS OLUFSON ?? De nye regler itrafikken blev en realitet ved årsskiftet.
FOTO: /RITZAU/JONAS OLUFSON De nye regler itrafikken blev en realitet ved årsskiftet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark