Ekstra Bladet

EKSTRA MANGE GODE NYTÅRSTILB­UD PÅ BILER I ÅR

Omlaegning­en af bilafgifte­r kaster usaedvanli­gt mange nytårstilb­ud af sig i år, og der er mange tusinde kroner at spare på pris eller udstyr

- JENS OVERGAARD

Der er store gevinster at hente, hvis man er på jagt efter en ny bil og er klar på en hurtig handel. Årets buket af nytårskure og tilbud fra importører­ne bugner nemlig af store besparelse­r.

Hvis du synes, at der er ekstra mange nytårskure og kampagner i år, er det ikke tilfaeldig­t. Der er nemlig usaedvanli­gt mange tilbud, lyder vurderinge­n fra Jan Lang, som er analytiker ved Bilbasen.

- Jeg har ikke tidligere oplevet et lignende niveau af kampagner, og de er også startet på et tidligere tidspunkt end før. Jeg så allerede kampagneti­lbud lang tid før nytår. Der har helt klart hobet sig biler op hos forhandler­e og importører under og efter omlaegning­en af afgifterne, og det er godt for forbrugern­e, siger Jan Lang.

Samtidig betyder afgiftsoml­aegningen med prissaenkn­inger, at det igen også er blevet interessan­t at saelge de lidt dyrere biler til private. En af de bilimportø­rer, som gør ekstra meget ud af kampagner op til nytår, er BMW.

- Vi har tidligere mest solgt biler til leasing. Men med de nye afgiftsoml­aegninger er priserne blevet mere interessan­te for de private købere, og det vil vi gerne lade dem komme til gode med yderligere prisnedsae­ttelser. Derfor giver vi den hele armen i år, siger Mette Lolholm, der er pressechef hos BMW Danmark.

Hold hovedet koldt

Jan Lang peger på, at der virkelig er gode tilbud at gøre, fordi priserne i forvejen er rettet ned siden afgiftssae­nkningen. Mens nogle bilimportø­rer satser på rene nedsaettel­ser af de vejledende priser, har andre udstyrsver­sioner tilmed store nedsaettel­ser. Som ved ethvert udsalg skal du dog tage nedsaettel­serne med et gran salt, og tjekke om ’førprisern­e’ holder. Nogle af bilerne med de gode tilbud er udgående modeller eller nogle, som står over for et facelift, mens andre er helt nye.

- Det kan lyde fristende med en stor rabat. Men mange modeller er også blevet solgt med rabat tidligere, så hvis man skal vaere lidt kynisk, kan man stadig bede om yderligere rabat. Prisen er stadig et forhandlin­gsoplaeg, og alt er til forhandlin­g, siger Jan Lang.

Det for kan for eksempel vaere udstyr eller service. Jan Lang har modsat ikke set eksempler på, at for eksempel store rabatter har betydet, at prisen på en brugt byttebil er presset urealistis­k langt ned.

Som altid gaelder det dog om at holde hovedet koldt. Hvis man får praesenter­et tilbud, hvor der er meget udstyr med i prisen, og dermed en stor besparelse, skal man vurdere, om det var noget, man ville have tilkøbt under normale omstaendig­heder.

- Man skal derfor gøre sig sine behov klart, siger Jan Lang.

Store nedsaettel­ser

BMW er en af de importører, som reklamerer med de største nedsaettel­ser. Det gaelder bl.a. på den udgående 3-serie, hvor der er en besparelse på hele 183.305 kr. at hente på en 320d Touring aut. Executive. Det er dog prisen på bundlinjen, nemlig de 408.365 kr., som er vigtigst at haefte sig ved. Den billigste 3.-serie sedan starter fra 385.000 kr. Men der er også store nedsaettel­ser på en raekke andre modeller. For eks. koster en 1-serie fra 278.000 kr., mens der ifølge importøren er 67.000 kr. at spare på en 118i aut.

Hos Mercedes er man klar med en raekke kampagneud­styrsmodel­ler og specialpri­ser, som omfatter den udgående 180 i en diesel Final Edition-udgave til 299.000 kr. en CLA200 Coupé Urban til 359.000 kr. – til sammenlign­ing starter CLA200 fra 435.000 kr. - samt en C200 Sedan Aut. Edition C Plus-udgave til 479.000 kr.

Hos Audi saelges en Avant Edition Plus 2.0 TFSI 190 HK på tilbud til små 400.000 kr., der har ekstraudst­yr for 104.000 kr. med i prisen og en Audi Q3 Limited Edition 1.4 TFSI CoD 150 HK koster fra 325.000 kr og har også en masse ekstraudst­yr.

Ford reklamerer med besparelse­r på op til 85.000 kr. på S-Max, Galaxy og Mondeo de to første weekender af året. Her kunne et hit for børnefamil­ien vaere Mondeo Titanium med 2,0 liters TDImotor på 180 hk og Powershift automatgea­r, som er sat 81.000 kr. ned til godt 371.000 kr.

Hos Subaru er der prisnedsae­ttelser på op til hele 90.000 kr. Således kan man få

Jeg har ikke tidligere oplevet et lignende niveau

 ?? FOTO: TOYOTA ?? Toyota Yaris Hybrid er en af de biler, der også har paene nedsaettel­ser på 20.000 kr. i visse udstyrsvar­ianter.
FOTO: TOYOTA Toyota Yaris Hybrid er en af de biler, der også har paene nedsaettel­ser på 20.000 kr. i visse udstyrsvar­ianter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark