Ekstra Bladet

Prioritere­de familien

Prioritere fodbolden. Men han glaeder sig til VM i 2018

-

– Livet er hårdt for nogle, og jeg tror, vi alle traenger til at taenke over det, siger Åge Hareide.

– Vi var utrolig glade for, at far forstod alvoren og prioritere­de familien dengang. Har har altid vaeret der for os, men denne gang var det lidt vigtigere end ellers, siger Bendik Hareide.

Åge Hareide fortaeller, at valget var enkelt. Derfor passede det også godt, da jobbet hos Aukra Naeringsfo­rum dukkede op. Og da telefonen ringede i efteråret 2013 med et tilbud som traener for de svenske mestre, Malmö FF, ringede Åge til Bendik.

– Jeg taenkte, at der var et eller andet, da han inviterede mig på kaffe. Han spekulered­e på, hvad jeg taenkte om tilbuddet fra Malmö. At han tog mig med på råd, betød utrolig meget for mig, siger Bendik Hareide.

– Pausen var god for mig. Jeg var lidt slidt og traet af alt. Men lysten vågnede igen efter pokalfinal­en i 2013. Jeg måtte forhøre mig hos Bendik. Familien er vigtigst, siger Åge Hareide.

– Han fik min velsignels­e til at rejse til Malmø, da vi havde god kontrol på hjemmebane­n, siger Bendik Hareide.

Han fortaeller, at familien har laert at leve med situatione­n vedrørende datteren, som i dag er fem år.

– Derudover er det klart, at når du har en familie, der har succes, som far havde i Malmø og nu har i Danmark, så giver det alle en optur. Fodbold har sådan set også vaeret vigtig for mig og også i en vanskelig periode, siger Bendik Hareide, der til daglig arbejder hos akademiet i Molde FK.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark