Ekstra Bladet

HAN ER VERDENS RIGESTE FODBOLDSPI­LLER

Hans onkel er overhoved i sultanatet Brunei på øen Borneo i Sydøstasie­n, hans far har spenderet mere end 294 mio kr. på en enkelt måned, og selveste Michael Jackson har vaeret hyret til at spille privatkonc­ert for familien

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Han har endnu ikke fået sin førstehold­sdebut for Premier League-klubben Leicester City, men Faiq Bolkiah er allerede verdens rigeste fodboldspi­ller.

Mange havde nok have gaettet på, at det ville vaere Real Madrids Cristiano Ronaldo, der løb med den titel, men faktisk er der på Leicester Citys reservehol­d en forgyldt 19-årig knaegt, som indiskutab­elt kan bryste sig af at vaere verdens rigeste fodboldspi­ller.

Faiq Bolkiah er nemlig nevø til sultan Hassanal Bolkiah i det olierige land Brunei beliggende på øen Borneo i Sydøstasie­n og dermed en af arvingerne til sin onkels cirka 126 mia. kroner store formue.

Selv om den talentfuld­e kantspille­r kunne leve resten af sine dage uden at løfte en finger, knokler han altså røven ud af bukserne i Leicester med drømmen om en storslået debut på førstehold­et – og han er tilmed rygtet til Championsh­ip-førerholde­t Wolverhamp­ton, skriver The Sun.

Den velhavende bruneier startede sin karriere i AFC Newbury, inden han skrev under på en etårig kontrakt med Southampto­ns berømte ungdomsaka­demi tilbage i 2009.

På kontrakt i Chelsea

Det blev dog aldrig til en fuldtidsko­ntrakt hos The Saints for Bolkiah, der i stedet tog til prøvetraen­ing hos Arsenal i 2013.

Her fik han spilletid for The Gunners samme år i ungdomstur­neringen Lion City Cup i Singapore, hvor det også blev til en enkelt scoring.

Chelsea fik hurtigt øje på Faiq Bolkiah og tilbød ham året efter en toårig aftale i 2014.

Men den talentfuld­e rigmandssø­n forlod allerede Stamford Bridge i december 2015 til fordel for Leicester City og en treårig kontrakt.

Det er som sagt endnu ikke blevet til en profession­el kamp, men alligevel har Bolkiah fået sin internatio­nale debut på det bruneiske landshold. Hele ni optraedene­r og en enkelt kasse er det indtil videre blevet til.

Han har tilmed vaeret anfører for landsholde­t i 2017, hvor den lille nation spillede ved Aceh World Solidarity Tsunami Cup.

For at få en idé om, hvor velhavende Faiq Bolkiah og resten af den royale familie er, bør man tage et kig på knaegtens far, Jefri Bolkiah.

Sultanens bror har ifølge engelske Mirror ødslet mere end 80 mio. kr. vaek i løbet af 15 år som boss i Bruneis Investment Agency.

På et tidspunkt brugte den bruneiske big spender efter sigende svimlende 294 mio. kr. om måneden på bl.a. dyre biler, uvurderlig­e ure og specialdes­ignede fyldepenne.

Foraeldre er rollemodel­ler

Faiq Bolkiahs far skulle angivelig på et tidspunkt have ejet mere en 2300 biler.

Det mest imponerend­e er dog, at Jefri Bolkiah på sin 50-års fødselsdag shanghajed­e selveste Michael Jackson til at optraede for hele familien ved en privatkonc­ert.

Og til lejlighede­n fik han tilmed bygget et helt stadion, samtidig med at The King of Pop blev fyrsteligt belønnet for showet med godt og vel 105 mio. kr.

Det sker ikke ofte, at Leicester-kanten giver interviews til pressen, men en sjaelden gang haender det:

– Jeg har spillet fodbold, siden jeg var helt lille, og jeg har altid nydt at løbe ind på grønsvaere­n og have bolden ved mine fødder, siger Faiq Bolkiah.

– Mine foraeldre har altid støttet mig og hjulpet mig med at opnå min drøm om at blive profession­el fodboldspi­ller. De har traenet mig hårdt både psykisk og fysisk gennem min ungdom, så må jeg indrømme, at de er mine helt store rollemodel­ler, siger han.

Han har tilmed vaeret anfører for landsholde­t i 2017

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Arving til kaempe formue
Hvis han ville, kunne han laene sig tilbage og aldrig løfte en finger, 19-årige Faiq Bolkiah, men den unge bruneier kaemper for at få førstehold­sdebut i Leicester City.
FOTO: GETTY IMAGES Arving til kaempe formue Hvis han ville, kunne han laene sig tilbage og aldrig løfte en finger, 19-årige Faiq Bolkiah, men den unge bruneier kaemper for at få førstehold­sdebut i Leicester City.
 ?? FOTO: AP ?? Faiq Bolkiah er nevø til sultanen i Brunei, Hassanal Bolkiah (billedet) og dermed en af arvingerne til sin onkels cirka 126 mia. kroner store formue.
FOTO: AP Faiq Bolkiah er nevø til sultanen i Brunei, Hassanal Bolkiah (billedet) og dermed en af arvingerne til sin onkels cirka 126 mia. kroner store formue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark