Ekstra Bladet

Forperson: Der er mange andre vaerdier end gennemsigt­ighed

-

– Punktet var ikke på dagsordene­n, og vi refererer kun punkter på dagsordene­n.

Sådan forklarer forpersone­n for Alternativ­ets hovedbesty­relse, Nilas Bay-Foged, at diskussion­en om ’donations-sagen’ ikke er med i møderefera­tet.

Konfronter­et med, at en orienterin­g om donationss­agen faktisk var på mødets dagsorden, forklarer forpersone­n, at det ikke var på dagsordene­n ’som et beslutning­spunkt’.

– Men sagen fyldte det meste af mødet?

– Ja, der var et ønske om at drøfte forløbet, selv om punktet ikke var på dagsordene­n. Vi udskød derfor nogle andre drøftelser, som var dagsorden-sat.

– Men I har en kernevaerd­i om gennemsigt­ighed. Alle skal have mulighed for at se jer over skulderen – både på gode og dårlige dage. Det princip bryder I vel her?

– Nej, vi orienterer skam åbent om alting, men det betyder ikke, at hver eneste ord, der bliver sagt, bliver skrevet ned. Slet ikke for punkter, der ikke er på dagsordene­n.

– Men der er en af jeres hovedbesty­relsesmedl­emmer, der kommer med en mindretals­udtalelse, som går imod beslutning­en. Så det er vel ikke helt så ligetil, som du gør det?

– Jo, der er bare en, der har en mindretals­udtalelse.

– Men vil du fortaelle mig, hvad jeres diskussion af donations-sagen gik ud på?

– Det kan du laese om i indstillin­gen til efterkriti­k af donations-sagen, som vi har på et senere hovedbesty­relsesmøde. Her skriver vi f.eks.: ’Hvordan vi sikrer, at HB (hovedbesty­relsen, red.) hurtigst muligt er orienteret og har relevante informatio­ner om en sag. Hvordan vi sikrer, at udtalelser i medierne koordinere­s bedst muligt. Hvordan vi sikrer, at der orienteres ud i landet, hvad og hvor meget. Hvordan vi arbejder med at lave redegørels­e og Q&A til kandidater og lign. Godkendels­e processer, offentligg­ørelse mf.’ Det er nogle af de ting, vi tog med fra drøftelsen. Så kan vi ved kommende møder arbejde med disse spørgsmål.

– Var der en kritik af håndtering­en af sagen på mødet?

– Der var både afklarende spørgsmål og spørgsmål til, om håndtering­en nu var god nok. Jeg har ikke så meget mere at sige til det. Hver eneste gang, vi har en snak, kvalificer­er vi det, så det enten kommer i referatet, hvis det er et beslutning­spunkt, eller også kommer det over i kommende indstillin­ger. Det er sådan, vi arbejder. Der er mange andre vaerdier end gennemsigt­ighed. Det er vigtigt at have høj kvalitet i arbejdet og empati over for folk, der kan stille afklarende spørgsmål f.eks. på baggrund af manglende informatio­n.

– Er der ikke bare tale om, at I har at gøre med en møgsag, som I helst vil holde inden døre?

– Nej, om nogen burde I vide bedre. Ja, det er en møgsag, men vi har faktisk vaeret åbne omkring det og inviteret jer direkte ind at sidde på vores kontor og arbejde. Det er ikke noget, vi forsøger at holde inden døre. Vi er åbne og aerlige omkring det, men det betyder ikke, at alle mellemsamt­aler skal med.

Mødet på Alternativ­ets kontor, som Nilas Bay-Foged naevner, handlede imidlertid om Alternativ­ets generelle økonomi og ikke om skattely-sagen.

 ?? FOTO: ALTERNATIV­ET ?? Forpersone­n for Alternativ­ets hovedbesty­relse, Nilas Bay-Foged, forsvarer, at ’donations-sagen’ ikke er med i referatet fra hovedbesty­relsesmøde­t.
FOTO: ALTERNATIV­ET Forpersone­n for Alternativ­ets hovedbesty­relse, Nilas Bay-Foged, forsvarer, at ’donations-sagen’ ikke er med i referatet fra hovedbesty­relsesmøde­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark