Ekstra Bladet

HANS AABECH

- Pba@eb.dk

Kult

Han blev kult, selv om det ikke eksistered­e på hans tidspunkt.

Efter de mange mål for Hvidovre blev han i 1973 kåret til årets fodboldspi­ller, og det gav ham tre – for ham – målløse A-landskampe. Og så en profession­el karriere i Belgien og Holland.

Det var en af datidens storklubbe­r, FC Brugge, som hentede ham, og det udenlandsk­e eventyr sluttede i en lille klub i Lokeren, hvor han endte med at kridte baner.

Alt, hvad han nåede at tjene, mistede han efterfølge­nde.

Det var i tiden som udlands-profession­el, at Ekstra Bladets Jens-Carl Kristensen gav ham tilnavnet Baronen.

Da Ekstra Bladets udsendte under et sommerbesø­g i Brügge opsøgte Hans Aabech på et hotel, lå han og flød i en himmelseng med to tv-apparater taendt for at følge med i to samtidige kampe fra det igangvaere­nde VM i Vesttyskla­nd i 1974.

Da han kom retur til Danmark uden penge, var første stop hans gamle klub Hvidovre, men det kom aldrig til at fungere mellem ham og en tidligere medspiller, Leif Sørensen, der nu var blevet hans traener.

Så det blev i stedet i KB, at Hans Aabech kom til at opleve sit sidste store øjeblik som fodboldspi­ller, da han få minutter før tid satte sin brede midterskil­ling på et indlaeg og udlignede til 1-1 i den afgørende guldkamp i Naestved. I øvrigt med 20.000 tilskuere på plads.

Uafgjort var nok for KB, som med udligninge­n blev danske mestre for 15. og sidste gang, da Frederiksb­ergklubben bagefter fusionered­e med holdet fra Lyngbyveje­n, B 1903, og dermed var FCK blevet født.

Menneskeli­g nedtur

For Hans Aabech blev målet starten på en lang menneskeli­g nedtur, som begyndte at tage fart, da han i 1984 blev fyret i HIK.

Siden rørte han ikke en bold, og da han også mistede et job som gartner, røg han på flasken og ud i små konflikter med politiet.

Det var i Lyngby og omegn, at han var at finde, når han røg på en af mange ture.

Sidst, omverdenen hørte nyt om ham, var, da sønnen Kim Aabech pludseligt forlod en kamp for Horsens med traener Bo Henriksens velsignels­e for at tage på sygebesøg.

Faderen var blevet ramt af en blodprop i hjertet, men den karismatis­ke far blev absolut ikke lykkelig over at se Kim Aabech ved sygesengen.

Hans Aabech havde nemlig glaedet sig til at se sin søn på tv.

Nu er han død og borte, men Hvidovre har igen en Aabech som scorer, da Kim Aabech efter en lang omvej er gået i faderens fodspor i klubben, som opfandt målmageren. Født: 1. november 1948 Død: 8. januar 2018 Landskampe:...................... 3 Topscorer i 1. division: 1973

28 mål for Hvidovre 1980

19 mål for KB

Årets fodboldspi­ller: ..1973 Klubber igennem tiderne: Skovshoved, Hvidovre, FC Brugge, Twente Enschede, De Graafschap, SV Lokerse, Oostende, Hvidovre, KB, Lyngby og HIK.

 ?? FOTO: JESPER STORMLY HANSEN ?? Kim og Hans Aabech.
FOTO: JESPER STORMLY HANSEN Kim og Hans Aabech.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark