Ekstra Bladet

LASZLO TYNDSKIDS MARK

EM-TRUPPEN er landet på et fremragend­e hotel midt i det tågede ingenting – Morten Olsen glaeder sig mest over, at holdet mod Frankrig viste, at de også kan uden Mikkel

- Jan Kjeldtoft Lars Poulsen toft@eb.dk foto@eb.dk

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Så er landsholde­t ankommet til Kroatien! Det formoder vi i hvert fald, for her 110 km nord for Zagreb er der så tåget, at ingen endnu aner, hvordan der for alvor ser ud på det, man dog vist roligt kan kalde Laszlo Tyndskids mark.

Det startede ellers så fint med formentlig EU-sponseret motorvej, men endte i skumle kommunevej­e med overhaling fuldstaend­ig forbudt og udelukket og mange advarsler om, at geder kan komme springende både fra højre og venstre.

Solen bankede ned fra en blå himmel, og termometre­t meldte 14 grader, men en lille tunnel gennem et mindre bjerg skilte i den grad skaeg fra snot, og et mindre faerdselsu­held på den snaevre passage forsinkede såmaend også Mikkel Hansen fra storstaden Paris i at skifte Triumfbuen ud med wellness-kompleks og termiske bade i Sveti Martin Na Muri en spytklat fra Slovenien og en solid harker fra Ungarn.

Landligt

Hotellet ser ud til at vaere intet mindre end overdådigt, og spillerne blev såmaend modtaget af ingen ringere end EM-maskotten, en forklaedt hund, der højt hilste ’Dobro Dosli’ og ønskede held og lykke. Det hedder så ’sretno’.

Omgivelser­ne er mildest talt landlige, og her skal holdet bo i naesten tre uger, inden adressen forhåbentl­ig den sidste EM-weekend bliver byttet ud med Zagreb og en semifinale.

Morten Olsen ser baldret ud, da han stiger ud af bussen og slentrer ind i receptione­n, hvor hund og hoteldirek­tion står klar med de største smil på disse kanter.

– Jeg er ikke smadret, men jeg er glad for at vaere fremme, for sådan en rejsedag med lang ventetid er mildest talt kedelig.

– Jeg fik dog lukket et øje her og der.

– Hvordan er det at sidde klemt inde mellem Møllgaard og René Toft i to timer?

– Jeg sad ikke blandt så store spillere, men jeg sad faktisk mellem en så stor og fantastisk staerk spiller som Michael Damgaard og Rasmus Lauge.

– Damgaard er jo naermest en splint!

– Han er utroligt stor, haha.

– Jeg vil sige, at når vi sidder tre håndbold-drenge ved siden af hinanden i et fly, så virker det altid, som om der ikke er så meget plads.

– Hvem har så retten til armlaenene? – Det har ham i midten. Han har helt klart den dårligste plads.

– Og koglerne sidder, hvor de skal?

– Ja, de har det helt fint.

er landet så langt ude, at – I

Osted vel naermest virker som New York …

– Det er paent sagt.

– Jeg ved, vi skal vaere på dette hotel i forholdsvi­s lang tid. Det ser helt vildt fint ud.

– Har I behov for at gå en tur og gøre et eller andet undervejs.

– Ja, det tror jeg, vi kommer til at gøre på nogle tidspunkte­r. Jeg tror også, vi er i gang med at planlaegge en tur til Zagreb, inden EMstarter.

– For at se noget by?

– Ja, for at lave noget andet. Nu har vi lige vaeret i Paris, hvor vi ikke rigtigt havde tid til noget, så det vil vaere helt fint med en halv dag til at gå lidt rundt for sig selv.

– Landskampe­n mod Frankrig er vel noget af det bedste, vi har set dig

spille siden OL?

– Jo, det kan godt vaere. Det klappede lige til sidst. Jeg er mest glad for, at vi fik vist, at vi kan spille fin håndbold, selv om Mikkel ikke er der.

– Der er så mange, der og bekymrer sig og siger: Hvad nu hvis han ikke er der? Det er rart for os andre at vise, vi kan traede til, og vi er dygtige alle sammen. Men selvfølgel­ig vil vi da helst have ham med!

– Hvilken tilstand af EM-ra-

seri befinder du dig i lige nu?

– Ikke ret voldsomt.

– Taler vi apati?

– Jamen, der er så lang tid til den første kamp, og vi er lige kommet herned. Det begynder snart at krible – det bliver spaendende.

– Det ’sjove’ er på en måde, at du og Lauge faktisk ikke har spillet mange kampe sammen!

– Nej, jeg er kommet med, når han har vaeret skadet og så videre. Nu ved jeg heller ikke, hvor meget vi kommer til at spille sammen i løbet af EM. Vi har gjort det i én kamp, og det gik fint, og jeg synes, vi har en god forståelse af hinanden. Jeg kender ham forholdsvi­s godt som modstander.

– Hvad har du allermest lyst til nu?

– Jeg skal ned og styrketrae­ne. Er der nogen, der skal med?

Vi kan desvaerre ikke! Hvad

du skal der vaere på et hotel, før føler dig godt tilpas?

– Noget ordentlig mad, en god kop kaffe og et ordentligt vaerelse.

– Og en ordentlig vaerelsesm­akker?

– Han ER ordentlig. – Hvem har du vundet?

– Peter Balling. Han kan godt li’ at have det koldt, og han snorker ikke!

– Har han vaeret heldig?

– AEh, det skal du spørge ham om. Jeg tror, han er heldig.

– Ingen lyde?

– Jeg ved det ikke. Men jeg tror, vi begge har ramt den meget godt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark