Ekstra Bladet

DET ER HELT CRAZY

MICHAEL LAUDRUP ser købet af Philippe Coutinho som en forberedel­se af Lionel Messis exit, og han saetter spørgsmåls­tegn ved prisudvikl­ingen

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN ARKIVFOTO: ALL OVER PRESS mke@eb.dk

Neymar skiftede i sommer til Paris SG for 1,65 milliarder kroner, og kort efter fulgte Kylian Mbappé til samme klub for 1,35 milliarder kroner, mens Ousmane Dembele røg til Barcelona for knap 800 millioner kroner. Den seneste uge er Virgil van Dijk skiftet til Liverpool for over 600 millioner kroner, og nu er Philippe Coutinho så også skiftet for 1,2 milliarder til Barcelona.

For den danske fodbold-legende Michael Laudrup har det vaeret overvaelde­nde at se prisudvikl­ingen.

– I løbet af de seneste få år er det blevet helt crazy. Jeg mener, mellem 80 og 90 millioner pund for seks-syv år siden var gigantisk. Nu taler vi 150 og 160 millioner pund med Neymar til Paris og nu Coutinho, siger Laudrup til Omnisport.

– Beløbene er blevet skyhøje i de sidste få år, og jeg synes, at vi skal spørge os selv: Hvor vil det ende?, siger Laudrup.

Den danske legende peger på, at der med dette prisskilt på skuldrene vil vaere kaempe forventnin­ger til Coutinho. I starten vil han vaere en legekammer­at til Lionel Messi, men siden får han en anden rolle.

– På det seneste har Barcelona mistet vigtige spillere som Xavi, Neymar og Puyol, så de er nødt til at bygge på, selv om de er på toppen nu, for der kommer en dag, hvor Messi ikke er der laengere, siger Laudrup.

– De ved, at de ikke kan finde en ny Messi, så den eneste måde, de kan gøre det på, er at finde tre, fire, fem meget gode spillere til at fylde hullet, som han vil efterlade, siger Laudrup.

– Jeg tvivler på, at han kan afløse Iniesta, for han er mere offensiv end Iniesta. På den anden side så var Iniesta offensiv, da han startede, og gennem årene blev han mere midtbanesp­iller. Jeg ser ham mere på Neymars position, siger Laudrup.

Barcelona fører i øjeblikket La Liga med ni point ned til Atlético Madrid, 11 til Valencia og 16 til Real Madrid, og når Real Sociedad-kampen naeste søndag er spillet, så er halvdelen af saesonen overstået.

Spiller med idioter

FC Barcelona kunne i går officielt praesenter­e Philippe Coutinho som ny spiller, og det var ikke lutter positivt nyt, der kom fra den spanske fodboldklu­b. Coutinho er nemlig ramt af en lårskade og kan ikke spille fodbold i de første tre uger.

– Philippe Coutinho har en skade i højre lår og forventes at vaere ude i omkring tre uger, oplyser Barcelona på sin hjemmeside.

En fortrøstni­ngsfuld brasiliane­r glaeder sig naturligvi­s til skiftet.

– Det er stort at vide, at jeg skal til at vaere sammen med store idoler – spillere, der har en stor historie bag sig. Fodboldspi­llere som Lionel Messi, Luis Suarez, Andrés Iniesta, Gerard Pique og Sergio Busquets. Jeg er meget lykkelig over, at jeg skal vaere sammen med dem, tage ved laere af dem og vinde noget med dem, siger Philippe Coutinho til Barcelonas egen tv-kanal.

Beløbene er blevet skyhøje i de sidste få år, og jeg synes, at vi skal spørge os selv: Hvor vil det ende?

Philippe Coutinho har en skade i højre lår og forventes at vaere ude i omkring tre uger

 ??  ?? Michael Laudrup ser Philippe Coutinhos skifte til Barcelona som en afløser på Neymars position og ikke en erstatning for Andrés Iniesta.
Michael Laudrup ser Philippe Coutinhos skifte til Barcelona som en afløser på Neymars position og ikke en erstatning for Andrés Iniesta.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Philippe Coutinho blev praesenter­et i går i Barcelona.
FOTO: ALL OVER PRESS Philippe Coutinho blev praesenter­et i går i Barcelona.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark