Ekstra Bladet

Mer: Danskerne hopper i iskoldt vand som aldrig før

-

vinterbade­foreninger i Danmark mere end 9000 nye medlemmer, så de i dag er 38.000 på landsplan.

Det betyder, at vinterbadn­ing er den 12. mest populaere sportsgren i Danmark.

– Hvor det tidligere mest var folk i bedstefora­eldre-alderen, er spaendet i dag meget bredere. Det er alt fra børnefamil­ier til enlige faedre og studerende, der hopper i, siger Jørgen Hedevang, der er landsforma­nd i foreningen.

Danskerne vil vaere i nuet

– I det øjeblik, du står på den badebro, og du ved, at din røv skal ned i det iskolde vand, så stopper al tankekraft. Det eneste, du kan fokusere på, er, at du skal ned og op igen, siger livsstil-ekspert Christine Feldthaus, kendt fra flere DRprogramm­er.

– Vi danskere vinterbade­r, fordi vi gerne vil have en pause. Vi vil gerne vaere i nuet. Og så skal man ikke underkende, at det at hoppe i vandet også er med til at give en oplevelse af kontrol.

I vinterbade­foreninger i Danmark tror man selv på, at det appellerer til det gode, sunde liv, som flere og flere ønsker sig.

Alle er lige

– Men det gør også noget ved mennesker at få tøjet af, komme ned i noget koldt vand og efterfølge­nde saette sig i en sauna og dele røverhisto­rier med hinanden. Uden uniform. Det nyder alle, siger formanden.

– Det er en spaendende og god udvikling, som jeg både nyder i kraft af mit formandska­b, men også som almindelig ugentlig bader.

Flere af de store vinterbade-klubber rundt om i landet har ligesom Isbjørnen i Ishøj måttet afvise nye medlemmer.

– Det gør jo bare, at der opstår nye klubber, hvilket er kanon positivt, siger Jørgen Hedevang, der selv bader i Aalborg.

– Vinterbadn­ing er nemlig godt for velvaere, sundhed og samvaer, afslutter han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark