Ekstra Bladet

Nu er kommune løbet tør for Snave-skilte

- JAKOB HANSEN jakohan@eb.dk

Den lille vestfynske by Snave er måske en af landets mest kendte byer med faerre end 1000 indbyggere, men den berømthed kunne byens indbyggere og Assens Kommune til tider måske godt have vaeret foruden.

Byen oplever nemlig jaevnligt, at byens byskilte bliver stjålet – formentlig af folk, der synes, de vil have skiltet som souvenir.

Og selv om det nu er 17 år siden, de populaere Sonofonrek­lamer første gang så dagens lys, er byen stadig plaget af i ny og nae at miste et skilt.

– Jeg mener, vi fik stjålet to skilte inden jul, og mellem jul og nytår fik vi stjålet fire, siger Lars Evald Jensen, der er trafik- og byggechef i Assens Kommune, til Ekstra Bladet.

Blanke skilte

Det betyder, at borgerne i Snave nu har måttet konstatere, at der i stedet for et skilt, hvorpå der står Snave, nu bare er et blankt byskilt ved bygraensen.

Årsagen? Kommunen løbet tør for Snave-skilte.

– Vi havde simpelt hen ikke nogen på lager, men de er på vej, og de kommer op i naeste uge, forsikrer Lars Evald Jensen.

Han fortaeller, at han ikke har overblik over, hvor mange skilte der er blevet stjålet fra byen gennem de 17 år, ’plagen’ har stået på. Tyverierne kommer dog meget i bølger.

– Hvis der er lidt mediedaekn­ing på ’Polle Fiction’ (filmen fra 2002, red.) eller Polle-reklamerne, eller der bliver skrevet lidt om det hist og pist, så stiger antallet. Vi kan naesten aflaese, at hvis der er et eller andet om Polle fra Snave, så ryger der skilte, siger han.

Kommunen har på grund af de mange tyverier forsøgt flere løsninger for at forhindre tyverierne.

– Vi har forsøgt både med envejsskru­er og bedre fastgørels­e, men de forsvinder alligevel, siger Lars Evald Jensen. er

I et forsøg på at holde fuglearten vaek fra nogle af New Zealands farligste veje har eksperter designet et helt saerligt fitnesscen­ter komplet med gynger, klatrevaeg­ge og meget andet. For fuglen, der er verdens klogeste papegøje, er kendt for at vaere noget fraek, når den keder sig. Og det har vejarbejde­re fået at føle ved Milford Sound på den sydlige ø. De drillesyge papegøjer har ad flere omgange flyttet trafikkegl­er og andet udstyr om natten.

 ?? FOTO: /RITZAU/CARSTEN ANDREASEN ?? Skiltene koster knap 200 kroner stykket for kommunen, men der skal også bruges tid på at saette nye op.
FOTO: /RITZAU/CARSTEN ANDREASEN Skiltene koster knap 200 kroner stykket for kommunen, men der skal også bruges tid på at saette nye op.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark