Ekstra Bladet

Özlem Cekic glemmer den vigtigste person

-

Özlem Cekic har begået lidt af en genistreg i sin nye novelle, der argumenter­er for det positive i at omskaere drengebørn.

Cekic skriver således fra drengens storesøste­rs perspektiv om, hvordan hun både glaeder sig til en omskaering­sfest, og om hvordan de eneste, der er kritiske over for broderens omskaering, er danskere, der ikke selv har tradition for at skaere unødigt i børn.

I fortaellin­gen til de danske skolebørn fremgår det også paedagogis­k, at omskaering­en er en islamisk/ jødisk tradition, der betyder meget for foraeldren­e, og som i øvrigt kan sidestille­s med den kristne dåb.

Cekics genistreg består i, at hun ikke giver hovedperso­nen taleret. Drengen, der skal leve med følgerne af foraeldren­es tradition, bliver slet ikke hørt, praecis som det er praksis i Danmark for tiden.

Dette er yderst belejligt for historien, idet det jo kunne taenkes, at lige netop drengen, der ikke kun skal med til festen, men også skal på hospitalsb­riksen, kunne vaere imod det indgreb, som Cekic og hendes ligesinded­e både bagatellis­erer og udfører uden de ramte drenges samtykke.

At Cekic lige netop i omskaering­sdebatten ikke har givet taletid til historiens hovedperso­n, kan undre, saerligt fordi hun normalt kalder sig selv for en ’dialogsøge­nde brobygger’.

Jarl Feyling

Veksøvej 19

Brønshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark