Ekstra Bladet

Gammelby VM-varm

Jens Martin Gammelby presser sig for alvor ind i overvejels­erne omkring VM-truppen til sommer

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Den 22-årige Silkeborg-raket var den største oplevelse hos de rød-hvide, da ligalandsh­oldet tabte 1-0 til Sveriges ligalandsh­old i Abu Dhabi. Kampen afgjort på opgørets sidste aktion, da Jordan Larsson huggede optimistis­k til kuglen fra distancen. Bolden prellede af mod overligger­en og ramte keeper Frederik Rønnow i ryggen, så Gustaf Nilsson - udlejet fra Brøndby til Silkeborg - kunne score let.

Jens Martin Gammelby var involveret i stort set alle gode danske offensive aktioner i en uskøn og chancefatt­ig affaere.

Det eneste der manglede var, at Silkeborg-backen havde kronet indsatsen med en assist eller scoring. Der var masser af tilløb til muligheder, men den sidste indbyrdes forståelse manglede på det usammenspi­llede danske hold til at det for alvor blev farligt.

Bedste danske mulighed faldt kort før pausen, da Gammelby taeskede et indlaeg ind i panden af Robert Skov, men aflevering­en havde så meget fart på, at Skov ikke kunne få praecision på sit hovedstød.

Jens Martin Gammelbys praestatio­n er interessan­t, fordi han som type minder om Henrik Dalsgaard, der fortsat er skadet i Brentford. Åge Hareide viste i playoffkam­pene mod Irland, at han ikke har den store fidus til Peter Ankersen, og dermed er der noget at kaempe for i højresiden af forsvaret for de rette typer.

Og Jens Martin Gammelby styrkede bestemt sit VMkandidat­ur.

For anonym

På samme vis var FC Nordsjaell­ands Mathias Jensen godt spillende som playmaker på den centrale midtbane, mens Brøndbys Christian Nørgaard til gengaeld virkede en kende for anonym til at fremstå som et hedt alternativ til William Kvist.

Der bliver ikke plads til mange spillere fra ligalandsh­oldet i VM-truppen. Brøndby-keeper Frederik Rønnow er en af dem, der kommer med til Rusland, og det skal han vaere glad for efter en skidt aften i Abu Dhabi.

Den normalt så boldsikre Brøndby-målmand havde en dag, hvor han fik rodet sig ud i nogle farlige situatione­r, når han forsøgte at støde frem foran sit felt og spille med. Flere gange strandede han uden for feltet, og bolden røg på svenske fødder.

Reaktionss­taerk er Frederik Rønnow imidlertid, og han reddede Danmark med en staerk parade kort før tid. Det viste sig imidlertid som en stakket frist for Danmark, der skabte alt for få chancer i kampens løb.

Bedste danske mulighed faldt kort før pausen, da Gammelby taeskede et indlaeg ind i panden af Robert Skov

 ?? NIKLAS LARSSON/RITZAU/SCANPIX FOTO: ?? Jens Martin Gammelby (th.) var et stort rødt/hvidt lyspunkt i en kedelig kamp der endte på den vaerst mulige måde. Lyspunkt
NIKLAS LARSSON/RITZAU/SCANPIX FOTO: Jens Martin Gammelby (th.) var et stort rødt/hvidt lyspunkt i en kedelig kamp der endte på den vaerst mulige måde. Lyspunkt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark