Ekstra Bladet

DRØMMELODT­RAEKNING

NYHEDSANAL­YSE: Caroline kom frem i favoritfel­tet efter lodtraekni­ngen i Melbourne. Her er favoritter og outsidere til Australien Open-titlen

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det kan ikke betale sig at kigge for langt frem i en lodtraekni­ng ved en grand slam. Det mantra har Piotr Wozniacki tit luftet, og han kan bygge sin tese på hundredvis af eksempler på favoritter, der tidligt blev slået ud.

Sidste år røg den aktuelle verdensett­er, Simona Halep, for eksempel i første runde, og hans egen datter har adskillige gange budt på tilsvarend­e skuffelser.

Når det er sagt, så er det svaert ikke at taenke ’drømmelodt­raekning’, når man lader blikket glide ned over Carolines fjerdedel. For holder hun et højt niveau fra start, er det svaert ikke at se hende i kvartfinal­en.

Mange ser hende gå hele vejen. Det gaelder for eksempel den tidligere vinder af turneringe­n, svenske Thomas Johansson, der en kort periode traenede danskeren. På Eurosport gav han udtryk for, at hun i hans boldøje er svag favorit.

Et blik på Wozniackis fjerdedel rummer ikke spillere, hun må tabe til, og det er beroligend­e, at hun ikke – som jeg havde frygtet – tidligt ryger ind i hårdtslåen­de spillere som først Maria Sharapova og siden Petra Kvitova og Julia Görges.

Også skumle typer som Muguruza, Kerber, Konta og Pliskova befinder sig i den modsatte, hårdt pumpede halvdel.

Nødvendig ro

Hun skal jo slå den slags spillere på et tidspunkt, og den første kan vente i kvartfinal­en i skikkelse af Jelena Ostapenko, som hun i fire forsøg aldrig har slået. Men inden den slags konfrontat­ioner kan hun altså spille sig ind i turneringe­n og finde den nødvendige ro.

Den største exit-fare ser jeg faktisk allerede i første runde, hvor nerverne altid spiller med hos favoritter­ne, mens modstander­ne har alt at vinde.

Rumaenske Mihaela Buzarnescu er ikke nogen dårlig spiller og kan drille med sin venstrehån­d. Det viste hun i deres indbyrdes opgør

Hun skal jo slå den slags spillere på et tidspunkt

i samme runde ved US Open, og hun er tilsynelad­ende ved at ramme formen i Hobart. Hun fik dog en ordentlig røvfuld af Maria Sharapova i Kina forleden og bør ikke volde Wozniacki problemer.

Skal nå semifinale­n

Det samme må man sige om de mulige modstander­e i anden runde.

Bliver det Kiki Bertens fra Holland i den tredje, kan Caroline se tilbage på to sikre sejre, seneste i Doha sidste år, og hun har i den grad statistikk­en med sig i en eventuel fjerde runde mod russiske Anastasia Pavlyuchen­kova: 7-1.

Caroline Wozniacki skal som minimum nå semifinale­n, hvis hun skal gøre sig håb om igen at indtage verdensran­glistens førsteplad­s.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Mange ser Caroline Wozniacki som favorit til årets første grand slam. Også Ekstra Bladets udsendte.
FOTO: AP Mange ser Caroline Wozniacki som favorit til årets første grand slam. Også Ekstra Bladets udsendte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark