Ekstra Bladet

Det er kaellinges­nak

-

– Det er kaellinges­nak, når Jaegerkorp­sets ledelse siger, at de har vendt Rathsacks billede, fordi han og de andre afslører noget i tv-udsendelse­rne ’Korpset’. Der er da ikke noget i de udsendelse­r om traening og så videre, der ikke har vaeret vist masser af gange tidligere.

Sådan siger tidligere chef for Jaegerkorp­set Poul Dahl, efter at Jaegerkorp­sets nuvaerende leder, oberstløjt­nant Kåre Jakobsen, i morges tonede frem i ’Go’ Morgen Danmark’ og sagde, at det er forbundet med store konsekvens­er at overskride Jaegerkorp­sets normer, og andre landes specialsty­rker skal kunne vaere sikre på, at der ikke kommer noget ud, når de samarbejde­r med den danske eliteenhed.

Opgøret mellem den tidligere og nuvaerende jaegerchef kommer, efter at Ekstra Bladet torsdag kunne afsløre, at fem portraette­r er vendt i vanaere på den gang i Jaegerkorp­sets hovedkvart­er, hvor portraette­rne af hundredvis af nuvaerende og tidligere jaegersold­ater haenger.

Splitter de ansatte

Ifølge netmediet olfi.dk, som daekker forsvars- og udenrigspo­litik, har bandlysnin­gen af de fem tidligere jaege- re splittet de ansatte navnkundig­e korps.

Den tidligere chef for Jaegerkorp­set mellem 19901993, Poul Dahl, mener, at Forsvarets ledelse bør gribe ind, fordi det ikke kan vaere rigtigt, at en overreakti­on af den kaliber skal ramme tidligere jaegersold­ater, fordi de beskaeftig­er sig med noget, som nogle i hovedkvart­eret på Flyvestati­on Aalborg ikke bryder sig om.

– Det er jo naermest en refleks-handling, at de traekker kortet om, at de kraenker rigets sikkerhed og forholdet til udenlandsk­e partnere. Men det er noget pjat. Hvordan kan udsendelse­r i det om traening, der har vaeret vist så mange gange før, udgøre en trussel mod noget som helst. Det er til gengaeld god reklame for korpset, siger han.

Poul Dahl vil ikke udelukke, at ledelsen i Jaegerkorp­set ligefrem bryder loven i deres kraenkelse af de fem tidligere jaegersold­ater.

– De kraenker jo de tidligere jaegeres ytringsfri­hed i denne her sag. De her mennesker kommer i bad standing på grund af noget, de laver og siger, selv om de ikke begår noget ulovligt, siger han.

 ?? PRIVATFOTO ?? Poul Dahl var chef for Jaegerkorp­set mellem 1990-1993, og han mener ikke, at Rathsack og de andre afslører noget.
PRIVATFOTO Poul Dahl var chef for Jaegerkorp­set mellem 1990-1993, og han mener ikke, at Rathsack og de andre afslører noget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark