Ekstra Bladet

OVE BEGYNDTE SOM TØMRER:

-

TEKST: ANNE-SOFIE MÜLLER FOTO: CLAUS BONNERUP

De faerreste kender hans navn, men Ove Glerup er ganske unik i et land som Danmark. På sine 72 år har han opnået det, mange danskere drømmer om: Han har grundlagt en lille virksomhed, udviklet og udbygget den gennem årene og er i dag mangemilli­onaer på vej på pension og ejer af godset Lynderupga­ard, der ligger godt 20 minutters kørsel fra Viborg.

Med sig tager han 200 millioner kroner, som

A/S, han hiver ud af selskab Glerup der bl.a. ejer byggerikon­cernen Raunstrup og landbrugsm­askine-producente­n Samson.

Den ukendte rigmand fortaeller, at de 200 millioner kroner skal sikre tilvaerels­en som pensionist for ham og hans hustru, Kirsten. Men parret har nu ikke taenkt sig at leve et vildt luksusliv.

– Det lyder så fantastisk med 200 millioner kroner, men vi skal ikke ud og bruge dem alle. Det har slet ikke noget med det at gøre, siger han.

Parret vil bruge en del af det store beløb på aktier. Resten af pengene skal vaere til at leve for.

– Vi har ikke en anden pension end den, vi selv har skaffet os. Vi har forsørget os selv indtil videre, og det vil vi gerne fortsaette med. har altid haft høje ambitioner – også når det har vaeret hårdt. Stik mod nutidens tendens, hvor mange tager en lang videregåen­de uddannelse, har han ikke brugt tiden på skolebaenk­en. Faktisk har han ikke mere end syv års skolegang. Han begyndte som tømrerlaer­ling og blev selvstaend­ig tømrer efter afslutning­en af uddannelse­n i 1967.

– De første år var ikke noget at prale ad. Jeg skulle først lige laere at drive forretning, så det var på smalkost, fortaeller han med sin venlige jyske dialekt.

Ove Glerup startede for sig selv, men efter et halvt år havde han fire ansatte under sig. Efter et par år havde han 20 medarbejde­re i tømrervirk­somheden.

Hans ambition var hele tiden at blive bedre. Da der var byggekrise i 1980, var der pludselig ikke meget at lave i tømrer-virksomhed­en. Derfor besluttede Ove Glerup sig for at kaste sig over et nyt projekt: at lave møbler.

– Der gik et par år med at få det laert, og det var med røde tal på bundlinjen de første to år. Men efterhånde­n laerte vi også det. Jeg fik sat det i system, og efter de to år gik det forbavsend­e godt.

HAN HAR ALTID

vaeret en mand med store mål, og han har ikke ligget på den lade side. Han har knoklet fra sin ungdom og indtil nu – og han er født ivaerksaet­ter, siger han.

– Jeg har altid haft lyst til at gøre noget med livet. Helt fra min barndom.

Og det lykkedes for den succesfuld­e forretning­smand. Da han i 1967 startede sin første tømrerforr­etning, blev produktion af døre en af de største indsatsomr­åder.

Siden gik det slag i slag, og i løbet af årene voksede firmaet Vest-Wood sig til en af de helt store producente­r af døre – en af Europas største.

I 2002 solgte Ove Glerup Vest-Wood for et trecifret millionbel­øb til kapitalfon­den Axcel, som i 2006 afhaendede virksomhed­en til amerikansk­e Jeld Wen – verdens største producent af døre.

Arbejdet har altid fyldt meget for den i dag 72-årige mangemilli­onaer, og han har da heller ikke taenkt sig at slippe det helt, selv om han officielt går på pension.

Mange andre danskere ville formentlig tage sydpå eller leve i luksus med 200 millioner kroner på lommen. Men det liv siger ikke den 72årige rigmand ret meget. Han håber derimod at kunne holde sig i gang som fritidsgar­tner.

– Jeg må se, om jeg kan finde et job ude ved golfklubbe­n. Jeg kunne slå graesset, foreslår han muntert, men samtidig helt seriøst.

Jeg vil ikke sige, at vi lever sparsommel­igt, men vi går heller ikke og smider penge vaek

Jeg har altid haft lyst til at gøre noget med livet. Helt fra min barndom

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DEN 72-ÅRIGE MANGEMILLI­ONAER
DEN 72-ÅRIGE MANGEMILLI­ONAER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark