Ekstra Bladet

OMPROGRAMM­ERING NØDVENDIG

-

TEKST: SANNE ROSBØG

Det startede så godt for praecis et år siden. Hans Engell havde set sin badevaegt afsløre hele 126 kilo fordelt på ham lige efter nytår, og han var fast besluttet på at smide 20 kilo inden sommer – altså sommeren 2017. I løbet af de første måneder lagde han sin kost om, bestilte en romaskine, som han placerede midt i sin stue, og startede på styrketrae­ning, boksning og flere andre fedtforbra­endende sportsgren­e.

Og kiloene vaeltede af ham. På få måneder smed han 15 kilo, og nålen på vaegten ramte sølle 111 kilo. Men så sejrede madglaeden og sommerhygg­en. Det blev afløst af et travlt efterår og en lidt for hyggelig jul. Nu står vaegten på 117 kilo. Engell er klar på igen at give den en skalle, og igen er målet at smide nogle kilo – denne gang ti – inden sommer. TELST: KIRA EGGERS

Jeg ser for mig et computersp­il med en figur, der skal spise alle de kager, han møder på sin vej for at komme til naeste base. Kagerne bliver større og større, og jo flere han spiser af dem, jo flere point får man. Nogle gange får man ekstra point for at snige sig vaek bag ryggen på alle andre og spise alt det, der ligger foran en.

Hans er hovedrolle­n i dette spil, og det betyder desvaerre, at der over efteråret og julen er kommet seks kilo på igen.

Det var ikke så godt! For nu var vaegten jo lige rykket fra imponerend­e 126 kilo til 111. Vi er landet på 117 her i januar – praecis et år efter, at Hans startede på sin kur.

heldigvis sådan, at man kan opdatere et computersp­il. Og det har jeg gjort. Jeg har simpelt hen valgt at fjernstyre Hans og hans vaner sammen med Pernille, Hans’ kone. Det er egentlig ikke for at vaere på nakken af ham, men blot fordi vi ønsker at holde ham motiveret. For ud over at jeg får løbende statusser fra hans fine, nye ur, så kan han også selv følge med i, om han får gået nok, forbraendt nok kalorier, har høj nok puls i sine workouts, og om hans søvnrytme er god.

20.000 skridt om dagen, og det inkluderer også bevaegelse på hans romaskine hjemme i stuen og styrketrae­ning og boksning hver uge. Det vil også betyde, at skulle han forvilde sig ind til TV2’s buffet eller komme til at haenge lidt ud i Snapstinge­t i Folketinge­t, skal han gå rundt, mens han spiser. Sidder han for stille for laenge, ser ser både Pernille og jeg det. Med andre ord følger vi ham taet, for at han kan tabe sig og komme tilbage i den gode rytme, han var i før sommerferi­en. og han vil godt, men vaner er svaere at bryde, og det har jeg stor forståelse for.

Men dette skulle gerne give ham et billede af, at man må yde for at nyde, og jo mere han knokler og passer sin traening, jo laengere line er der i den anden ende.

Planen er, at Hans skal tabe 10 kilo inden 15. april, altså på de naeste tre måneder. Er han flittig og gør, som vi siger, skal han nok nå det – også måske også mere.

Hans selv føler, at han er overvåget af Stasi, og jeg skal da ikke udelukke, at der er nogle ligheder.

Det skal nok gå godt! Hans fortjener ros, fordi han ikke bare giver op, selv om hans første forsøg på at smide 20 kilo ikke gik helt efter planen, og fordi min spion i Torvehalle­rne er god til at holde mig opdateret på hans store kaerlighed til grøntsager.

Jeg hepper på ham via min iPhone, lige meget hvor i verden jeg er!

Han kan godt, og han vil godt, men vaner er svaere at bryde

 ??  ??
 ??  ?? HAN KAN GODT,
HAN KAN GODT,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark