Ekstra Bladet

Det må du ikke gå glip af

-

Heirisson Island

Heirisson Island er en ø midt i Swan River taet på Perths centrum, og øen bebos af nogle af de mest australske dyr, man kan møde.

– Hvis man ikke har lyst til at betale for at komme ud i de mange wild life-parker, skal man tage derud. Kaenguruer­ne har øen for sig selv, og engang imellem kommer der nogle rangers og fodrer dem. Generelt er kaenguruer­ne mest aktive, når solen står op, og når den går ned, siger Camilla Grøn.

Det er gratis at besøge øen, og man kan tage bussen derud, da den er forbundet til fastlandet med broer. Kaenguruer­ne bliver ikke fodret på faste tidspunkte­r, så man må satse på sit held, hvis man gør sig forhåbning­er om at møde dem ved spisetid. Twilight Hawkers Market

I hjertet af Perth finder man hver fredag aften fra oktober til april street food markedet Twilight Hawkers Market. Her kan smagsløgen­e blive forkaelet med retter fra hele verden, og markedet emmer af god stemning. Hver aften er der arrangeret underholdn­ing, ofte danseshow, hvor dansere fremviser danse fra forskellig­e dele af verden.

Markedet ligger taet på byens gågade og togstation og er nemt at komme til.

Forrest Pl, Perth Western Australia 6000

Victoria Gardens

Hvis man har brug for et lille afbraek fra biler og hovedgader, kan man søge mod nabolaget Victoria Gardens.

– Det er et lille nabolag taet på midtbyen. Det er bare en park, men der er lidt botanisk have over den. Det er et virkelig sødt område, hvor Swan River løber igennem, og det er rigtig flot at gå der, siger Camilla Grøn.

Området er et af de mere eksklusive i centrum af Perth, og du kan helt gratis snuppe CAT-bussen derud.

East Perth, Western Australia 6004

Rottnest Island

I Det Indiske Ocean 18 kilometer fra Perth ligger en lille ø. Den drives og vedligehol­des udelukkend­e af de lokale, og man kan tage derover på en endagstur, men øen er ganske enkelt så spektakula­er, at man bør unde sig selv flere dage der.

– Rottnest Island skal man simpelt hen opleve. Jeg anbefaler, at man booker nogle naetter ved Geordie Bay, som er det flotteste område. Det er lidt vaek fra the main settlement på øen, hvor der godt kan vaere lidt kaos, hvis man kommer på en travl dag, siger Camilla Grøn.

Hun anbefaler, at du lejer en cykel og cykler rundt på øen.

– Der er den ene flotte udsigt efter den anden, og man kan sagtens bruge tre dage, hvis man også skal have tid til at stoppe op og nyde det. På øens ene side holder en søløve-koloni til, og der kan man se søløverne bade og sole sig. Hvalsaeson­en løber fra september til slutningen af november, og her kan man vaere heldig at spotte enorme pukkelhval­er. Rottnest Island er også kendt for sin store population af quokkaer, der for nogle år siden tog de sociale medier med storm, fordi den lille planteaede­r ikke er menneskesk­y og ligner en glad figur fra en Disney-film. Geordie Bay, Temeraire Road, Rottnest Island, Cockburn, Western Australia 6161

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Den fredede Rottnest Island er et must, mener Camilla Grøn.
FOTO: ALL OVER PRESS Den fredede Rottnest Island er et must, mener Camilla Grøn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Camilla Grøn har boet i Perth i mere end halvandet år.
PRIVATFOTO Camilla Grøn har boet i Perth i mere end halvandet år.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? På Heirisson Island kan du naesten ikke undgå at se kaenguruer.
FOTO: ALL OVER På Heirisson Island kan du naesten ikke undgå at se kaenguruer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark