Ekstra Bladet

Vinterpløj­ning Spritbilis­t smadrede have - og ryddede selv op

22-årig kom med sine venner, en traktor og en trailer efter at han havde raseret villahave

- JAN SØGAARD FOTO: PRESSSYD KIM PETERSEN js@eb.dk

En 22-årig spritbilis­t og et par af hans venner ryddede paent op hos Bent og Margit Hansen på Hesselgaer­det 2 i Aabenraa, efter at den 22-årige tidligt lørdag morgen pløjede aegteparre­ts stakit og buske ned med sin bil, der endte på taget i haven ved Tøndervej.

– Han har lige vaeret her med et par venner og en traktor med frontlaess­er og en trailer, og så har de fjernet bilen og ryddet det hele paent op, fejet fortovet og pillet glasskår op i haven, så hunden ikke får dem i poterne. Flinke, unge mennesker, siger Margit Hansen til Ekstra Bladet.

Cirka klokken 6.20 lørdag morgen vågnede Bent Hansen ved et brag 'af den anden verden'. Han troede, det var tordenvejr, mens konen ikke hørte noget som helst.

– Jeg har nok sovet på mit gode øre, griner Margit Hansen.

Ringede på døren

Bent Hansen blev dog liggende i sengen, men straks efter ringede det på døren, og det blev ved, så han måtte jo op.

I dørkikkert­en kunne han se en mand med kasket, og udenfor stod den 22-årige mand og sagde undskyld, at der var sket noget ude på vejen. Han skulle nok betale erstatning, sagde han ydmygt.

Politiet har sigtet den 22årige for spirituskø­rsel.

– Vi kunne ikke rigtigt maerke noget på ham. Han var en venlig og sød ung mand, der var meget ked af, at han havde ødelagt vores have, fortaeller Margit Hansen.

– Han fortalte, at bilen var skredet ud for ham, så han ramte kantstenen, og så var den vaeltet rundt. Men han havde kun fået lidt knubs og var selv kommet ud af bilen. Han havde taget sikkerheds­selen af og var kravlet ud af den ene siderude, siger Margit Hansen.

Politiet kom

Den 22-årige bad om papir og blyant for at skrive sin nummerplad­e op, som han ikke kunne huske.

Lidt efter kom politiet, og han blev taget med på stationen til en blodprøve.

Hele formiddage­n lå bilen på taget i Bent og Margit Hansens have, indtil den 22årige selv kom med et par venner og fjernede vraget.

– Jeg tror ikke, bilen kommer ud at køre igen, siger Margit Hansen.

De tre unge tog ordentligt fat og fjernede det knuste hegn og de ødelagte buske og fejede stumperne op.

Nu venter pensionist­parret til på mandag med at ringe til forsikring­sselskabet, så de kan få sat et nyt stakit op og plantet nogle nye buske.

– Vi må se, hvad der kan reddes af de gamle buske, siger Margit Hansen. Beviserne mod en 18-årig mand var så staerke, at en dommer i Aalborg lørdag valgte at varetaegts­faengsle ham for voldtaegte­n af 19-årig norsk kvinde, oplyser Nordjyllan­ds Politi. Overgrebet fandt sted nytårsnat i det centrale Aalborg. Kort før klokken 03.00 fandt to maend kvinden delvist afklaedt og kontaktede politiet. Den 18-årige mand blev anholdt fredag med hjaelp fra en anden politikred­s.

Han var en venlig og sød ung mand, der var meget ked af, at han havde ødelagt vores have

 ?? FOTO: PRESSSYD KIM PETERSEN ?? Haven hos Bent og Margit Hansen så ikke godt ud efter uheldet lørdag morgen, men spritbilis­ten og hans venner klarede selv oprydninge­n senere på dagen.
FOTO: PRESSSYD KIM PETERSEN Haven hos Bent og Margit Hansen så ikke godt ud efter uheldet lørdag morgen, men spritbilis­ten og hans venner klarede selv oprydninge­n senere på dagen.
 ??  ?? Hele formiddage­n lå bilen på taget i Bent og Margit Hansens have, indtil den 22-årige selv kom med et par venner og fjernede vraget.
Hele formiddage­n lå bilen på taget i Bent og Margit Hansens have, indtil den 22-årige selv kom med et par venner og fjernede vraget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark