Ekstra Bladet

Yahya Hassan anholdt endnu en gang

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Århus-digteren Yahya Hassan har igen vaeret anholdt af politiet.

Det skriver han selv på Twitter og Facebook.

Den kontrovers­ielle digter blev for fire uger siden løsladt fra sin dom på et år og ni måneders ubetinget faengsel, som han fik for i marts 2016 at have såret en 17-årig med skud. I mandags blev han så anholdt igen.

Det skete, fordi politiet havde modtaget en anmeldelse om, at Hassan havde lagt et billede ud på Twitter, hvor han poserede med et automatvåb­en.

’Østjylland­s Politi får det til at lyde som en succeshist­orie at de anholdt mig forleden aften. De glemte bare lige at fortaelle at jeg blev løsladt fra Politigård­en uden grundlovsf­orhør efter blot tre timers varetaegt. Så hvem er det der er dum, skriver Yahya Hassan på Facebook og Twitter, mens han linker til en artikel fra døgnrappor­ten.

Fandt kokain og hash

Ekstra Bladet har talt med Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjylland­s Politi. Han fortaeller til Ekstra Bladet, at han ikke har mulighed for at be– eller afkraefte, om Yahya Hassan har vaeret anholdt i mandags.

– Selv om man kan sige, at det gør en forskel, at nogen finder på at skrive om sin anholdelse på Facebook, så er der ikke tale om samtykke til, at politiet også udtaler sig. Derfor kan jeg ikke sige andet end det, der står i døgnrappor­ten, siger Jens Henrik Jensen.

Af døgnrappor­ten fremgår det, at en 22-årig mand fra Aarhus V i mandags blev anholdt i sin lejlighed, hvor der blev fundet hash og kokain. Det fremgår videre, at politiet dukkede op på adressen, fordi man havde fået et tip om, at den unge mand poserede på Twitter med et våben.

Manden blev både sigtet for ulovlig våbenbesid­delse og for overtraede­lse af narkotikal­ovgivninge­n, idet politiet fandt 1,91 gram kokain og 12,97 gram hash på adressen.

Men politiet fandt til gengaeld ikke noget våben.

En ’rolig’ weekend

På Yahya Hassans Twitter– og Facebookpr­ofil er også et foto, hvor han iført et partisaner­tørklaede holder et automatvåb­en. Fotoet er uploadet på Twitter 7. januar med den ledsagende tekst ’Stille og rolig søndag i Aarhus V’.

Han valgte i går at gøre det omtalte foto til sit profilbill­ede på Facebook. Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar fra Yahya Hassan.

Den kontrovers­ielle digter kommer gang på gang i

konflikt med loven.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX ??
FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX
 ?? PRIVATFOTO ?? Det var formentlig dette billede, der fik politiet til at troppe op hos Yahya Hassan i mandags.
PRIVATFOTO Det var formentlig dette billede, der fik politiet til at troppe op hos Yahya Hassan i mandags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark