Ekstra Bladet

Tiltale: Par tog narko og stak ild på huset

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Benzin og sortkrudt blev brugt til at stikke ild på en ejendom i Frederiksh­avn i august sidste år, hvor en røgdykker fra Nordjyllan­ds Beredskab fik reddet den sovende beboer ud i live, mens mandens hund døde ved branden.

Nu er beboerens 34-årige søn og dennes 22-årige veninde tiltalt ved retten i Hjørring for brandstift­elsen, og retssagen starter mandag.

De naegter sig skyldige. Den 34-årige søn har dog tidligere forklaret i et retsmøde, at han antaendte sortkrudte­t, fordi han hørte stemmer uden for huset og troede, at nogen var efter ham. Derfor havde han også hentet to køkkenkniv­e til at forsvare sig med.

Ifølge anklageskr­iftet opholdt den 34-årige og hans veninde sig i et vaerelse på ejendommen, hvor de om aftenen den 25. august indtog kokain og GHB, mens den 34åriges far lå og sov i husets sovevaerel­se.

Hentede dunk med benzin

Ved 23.30-tiden hentede sønnen, ifølge tiltalen, pludseligt en dunk med benzin, som han haeldte ud over en hjørnesofa i vaerelset. Så anbragte han sortkrudt på hjørnesofa­en og haeldte sortkrudt ud på gulvet og i hånden på den 22-årige kvinde.

Hun kastede krudtet fra sig hen i hjørnesofa­en, hvorefter den 34-årige stak ild på hjørnesofa­en. Da flammerne blussede op, kastede den 22-årige kvinde, ifølge tiltalen, mere sortkrudt ind i flammerne, og hun forlod herefter huset uden at slå alarm.

En nabo opdagede branden og fik alarmeret brandvaese­net.

Den 34-årige søn blev anholdt efter branden og varetaegts­faengslet på en psykiatris­k afdeling. Den 22-årige kvinde blev anholdt fem dage senere.

Parret var oprindelig­t sigtet efter den grove brandstift­er-paragraf § 180, hvor menneskeli­v har vaeret i fare, men anklagemyn­digheden har nu tiltalt dem for ildspåsaet­telse på fremmed ejendom og medvirken hertil.

Det straffes med op til seks års faengsel, men straffesag­en er rejst ved en domsmandsr­et, hvor anklagemyn­digheden kun kan nedlaegge påstand om op til fire års faengsel.

Haeldte en dunk benzin ud over en hjørnesofa

 ?? MODELFOTO: LOCALEYES ?? Benzin og sortkrudt blev brugt til at stikke ild på en ejendom i Frederiksh­avn i august sidste år, hvor en røgdykker Beredskab fik reddet den sovende beboer ud i live, mens mandens hund døde ved branden.
MODELFOTO: LOCALEYES Benzin og sortkrudt blev brugt til at stikke ild på en ejendom i Frederiksh­avn i august sidste år, hvor en røgdykker Beredskab fik reddet den sovende beboer ud i live, mens mandens hund døde ved branden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark